Buratini: Zagor će proći kroz Srbiju, u jednoj od narednih epizoda

0

Kada je pre godinu dana italijanski strip crtač Valter Venturi, gostujući na beogradskom strip festivalu “Tras!”, najavio mogući dolazak Zagora u Srbiju to je zainteresovalo stripovsku, ali i širu javnost. 

zagor stripblog

Urednik Zagora, Moreno Buratini o važnom pitanju: “Da li će Zagor posetiti Srbiju?”

Venturi je najavio mogućnost da se radnja jedne epizode, najpopularnijeg strip junaka u bivšoj Jugoslaviji odvija u Srbiji. Na neposredno pitanje novinara dnevnog lista Danas “da li će Zagor uskoro posetiti Srbiju”, Venturi je odgovorio kako misli da je to “Morenu već palo na pamet”.

proci kroz srbiju stripblogGlavni urednik Zagora u izdavačkoj kući “Serđro Boneli Editore” Moreno Buratini je u razgovoru sa autorom ovog bloga delimično potvrdio Zagorov dolazak. 

-Zagor se priprema za putovanje u Evropu, ali to će biti prilično kratak put, predodređen za zaključivanje saga o vampirima Rakosi. On se iskrcava u London i potom ide u Transilvaniju, zemlju vampira. Na ovom putu on će proći kroz Srbiju. 

Odlučili smo da posvetimo neke stranice ovom području (znam koliko Balkanski čitaoci vole Zagora), ali, nažalost, to neće biti duga avantura među Srbima, istakao je Buratini. 

Buratini navodi da postoji potreba da se Zagor što pre vrati u Darkvud zato što italijanska publika uvek preferiraju avanture iz Darkvuda i ne ceni dalja putovanja, van granica tradicionalne šume gde naš junak ima svoju kućicu. 

-Međutim, pokušaćemo da damo prostor Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, zaključio je Buratini. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x