“Spider Man No More!”: Dan kada nas je napustio Spider-Man!

0

To je bio tužan dan za čovečanstvo, iako čelni ljudi u društvu to nisu tako shvatili na početku…

spider man no more stripblog

U 50. broju The Amazing Spider-Mana “Spider Man No More!” objavljenom u julu 1967. godine naš dobri Piter Parker bacio je svoj kostim u kantu za otpatke.

Nakon mnogo nerazumevanja za sve Spider-Manove podvige, u društvu kojem je činio dobro, a građani su ga se ipak plašili, tinejdžer kojeg je ujeo pauk i dodelio mu natprirodne sposobnosti, odlučio je da odustane.

Pročitajte: The Punisher i Captain America: Kad Punisher raspali po veteranu Drugog svetskog rata!

Definitivno smatramo da je bio u pravu, iz prostog razloga što više nije mogao da trpi nepravdu koju mu svet nanosi i ogromnu negativnu propagandu koju protiv njega vodi list za koji radi, Daily Bugle. Naravno da takvom svetu ne treba zaštita, a kamo li kada si tinejdžer i kada ideš na fakultet, sam zarađuješ za sebe, treba da se posvetiš knjigama, društvu, devojkama… Ali teško je to dokazati Piteru Parkeru kojeg svako malo zasvrbi njegov spasilački instinkt.

Nakon njegovog povlačenja i triunfalne pobede urednika Daily Bugle-a u gradu počinje da cveta kriminal, a podzemlje se okuplja oko čoveka po imenu Kingplin koji im zadaje zadatke, da terorišu stanovništvo i priprema ih za velike akcije.

strip blog

Priča o konačnom nestanku Spider-Mana razvija se od spomenute epizode, preko broja 51. “In the clutches of the Kingpin” i 52. broj “To die a hero!”. Sve tri epizode su uradili Sten Li, crtač Džoni Romita i tuš je radio Miki Demeo.

Naravno, kako ništa nije konačno, nije ni ovaj Spider-Manov odlazak bio konačan. Šta više već u prvoj epizodi se vratio u akciju, nakon što više nije mogao da obuzda svoj spasilački instinkt, koji je zbog porasta kriminala i ugroženih počeo sve više da ga svrbi. 

Ovo je bio Spider-Manov odlazak, ali ne pravi i ne konačan! 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x