The Punisher i Captain America: Kad Punisher raspali po veteranu Drugog svetskog rata!

0

Kao što smo već pisali, The Punisher je na početku svog stripskog bivstvovanja bio negativac. Bar je takav utisak odavao.

punisher i caprain america stripblog

Naravno, nije on bio običan negativac, imao je svetlu misiju, uništenje i zatiranje svake grane kriminala i svih protuva koje učestvuju u toj delatnosti. 

Ali ovog puta The Punisher je u januaru 1980. godine u 240. broju Captain America raspalio svoje metke baš na ovog pravednika. Ali ne bez razloga, naravno kad bi to Punisher uradio. Captain America je upao u okršaj Punishera i jednog mafijaškog kurira, a s obzirom na to da je stao u odbranu glasonoše, iako je znao da je u krivoj radnji, Frank Castle je morao da reaguje svojim instinktom.

Pročitajte: The Punisher: Dan kada je Punisher stupio na scenu!

Captain America je imao razumevanja, kako za mafijaše koje je Punisher jurio tako i za samog Punishera, jer je znao da se društvo mora rešiti lupeža, ali da se to treba raditi po zakonu.

punisher i caprain america stripblog

Međutim, ne smemo optužiti i osuđivati Punishera tek tako, znajući zakon, pa čak i zakon svake zemlje i znajući kako se on krši ipak svima nama dođe da uzmemo pravdu u svoje ruke.

Ovu epizodu “Strava raste u Bruklinu” osmislio je Majk V. Bar, a crtali su ga Frenk Springer i Pablo Markos.

strip blog

Zanimljiv je ovakav susret, zato što se u njemu ogleda čisto poštovanje protivnika. Ni Punisher ni Captain America nisu pokazali ni trunku animoziteta prema neprijatelju. Ono što je karakteristično bilo, jeste da su se oni borili u različitim bitkama, Punisher je vodio svoj rat sa kriminalom, a Captain America se trudio da uspostavi svetsku pravdu.

Ovo je bez ikakve sumnje bila borba u različitim bitkama, na istom bojnom polju!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x