Veliki povratak: Eddie Brock se vratio kao Venom

0

Nakon Flash Thompson-ovog Agent Venoma Eddie Brock se napokon vratio kao glavni lik i ostavio nas sa puno pitanja.

Veliki povratak: Eddie Brock se vratio kao Venom strip blog

Šta je sve Venom Symbiot spreman učiniti kako bi zadržao svog domaćina Eddie Brocka? Da li je Eddie-u Venom potreban kako bi se osjećao potpun i koje se sve tajne kriju iza njihovog zajedničkog života? Sve to i više saznajemo u fenomenalnim stripovima Venom (2018) Donny Cates-a.

Od prvog stripa može se jasno vidjeti da je pisac Donny Cates fan i čitatelj stripova koji dolaze od Marvela. Uspješno je spojio novi mithos Venoma koji je započeo Brian Michael Bendis sa fantastičnom pričom Godbutcher od Jason Aarona iz stripova Thor: God of Thunder (2013). Naime za vrijeme nastanka novog svemira iz praznine probudio se Knull the Symbiot God. Shvatio je da može kontrolirati sva živa bića sa svojim utjecajem i tako su nastali prvi Symbioti.

Veliki povratak: Eddie Brock se vratio kao Venom strip blog

Vodio je rat sa Celestialima uz oružje The All Black Necrosword koje je nakon njegovog poraza podario moći Godbutcheru iz Thorovih stripova. Nakon poraza izgubio je konekciju sa Symbiotima koji su se udružili protiv njega te su ga zatočili na planetu Klyntar. Planet Symbiota, Klyntar, smo prvi puta vidjeli za vrijeme kad je Venom bio član Guardians of the Galaxy (2014) od pisca Brian Michael Bendis. Donny Cates je sve te sitne elemente uz već postojeću povjest Venoma uspješno spojio i nadogradio u novim stripovima.

Pročitajte: The Immortal Hulk i zašto biste ga trebali čitati

Donny Cates i čovjek koji oživljava stranice stripova Ryan Stegman ubrzo su postali najbolji tim pod Marvelom koji su okrenuli svijet Venoma potpuno naglavačke. Uz uzore poput Todd Mcfarlane-a i Joe Quesada-e, Ryan Stegman se dokazao kao najbolji odabir za crtanje Venoma kojeg je davnih dana Mcfarlane popularizirao sa svojim dizajnom.

Veliki povratak: Eddie Brock se vratio kao Venom strip blog

Osim povjesti Symbiota i Venoma, napokon se razrađuje lik Eddie Brocka koji se bori sa svojom mračnom prošlosti i kompliciranim odnosom sa svojim ocem. Zapitamo se tko je tu zapravo pozitivac i da li postoji put iskupljenja za njih dvoje? Bez previše otkrivanja priče, Eddie Brock otkriva da je u prošlosti bio dobar čovjek koji je htio ispravno postupiti ali mu to njegov otac nije dopustio. I zbog toga je oštećen do dan danas.

Eddie i Venom kao likovi se razvijaju odvojeno no kada se udruže onda stvarno blistaju. Otvaraju se mogućnosti otkrivanja novih potencijala odnosa između domaćina i Symbiota, a sve priče do sada direktno vode u novi event Absolute Carnage (2019). Donny Cates će voditi event sa povratkom krvavo crvenog Symbiota i obećava da ćemo vidjeti do sada najbolje momente Cletus Kasady Carnage-a. 

Autor: Tomislav Antolić

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x