The Immortal Hulk i zašto biste ga trebali čitati

2

Negdje po putu, gledajući Marvelove filmove smo zaboravili da je Hulk čudovište koje bi prestrašilo bilo kojeg prosječnog čovjeka na prvi pogled.

The Immortal Hulk i zašto biste ga trebali čitati strip blog

No pisac Al Ewing nas podsjeća na to u novim stranicama The Immortal Hulk stripa. Priča se odvija nakon Civil War 2 eventa gdje je Hawkeye na molbu Bruce Bannera ubio Hulka kako bi spriječili moguću katastrofu. 

Nakon svega Bruce Banner se vratio iz mrtvih, zaključio da su on i Hulk besmrtni te da ne može umrijeti jer se svaki puta vrate zajedno i nastave dijeliti isto tijelo.

Osim Bruce Bannera i Hulk je osjetio da je nešto drugačije pa počinje testirati svoje limite na stvarno jezivo odvratne načine koje umjetnik Joe Bennet oživljava svojim crtanjem. 
Uz inkere Ruy Jose, Le Beau Underwood, Rafael Fonteriz te colourista Paul Mounts-a, Joe Bennet uspješno blendira uznemirujući stil hororca i šaljivi osjećaj crtića. 

POVEZANO: Osvetnici: Kraj Igre – Profesor Hulk i kako je do njega došlo?

Budite spremni vidjeti svakakve organe i dijelove tijela na način na koje niste naviknuli gledati na stranicama Hulkovih stripova. Njegova interpretacija Hulka je drugačija od ostalih zbog ne simetričnog crtanja mišića koji izgledaju kao da izlaze sa svih strana. Legendarni umjetnik Alex Ross doprinosi svoj dodir naslovnim stranicama stripa, koji jednako dobro naglašavaju horor elemente stripa.

Osim novog osjećaja hororca, Al Ewing odmah na početku priče donosi par promjena koje mijenjaju mithos Immortal Hulka. Hulk se od sada pojavljuje po noći dok Bruce Banner ima kontrolu po danu, poput Doktora Jekyll-a i Mister Hydea. 

Al Ewing koristi sve elemente prijašnjih velikih priča od popularnih Hulk pisaca poput Greg Pak-a i Bill Mantlo-a te ih okrene potpuno naopačke. Uvodi nove mogućnosti koje osvježavaju priče za nove čitatelje i vraća se na stare teme poput odnosa između Brucea i njegovog oca koji ga je maltretirao kao dječaka. 

Baš zbog tog obiteljskog zlostavljanja Bruce Banner je manifestirao nekoliko vrsta Hulkovih osobnosti koje su se kroz godine pojavljivale u stripovima. Osobnosti poput: Savage Hulka, Devil Hulka, Grey Hulka, Professor Hulka i brojnih ostalih koji bi se po nekakvim hintovima u priči svi trebali ponovno pojaviti u novoj priči.

The Immortal Hulk je jedan od najboljih stripova koji nam trenutno dolazi od Marvela i ako ste fanovi starijih horor priča onda je baš ovo strip za vas. Fantastično mjesto za ljude koji žele započeti nešto novo bez puno znanja široke povjesti Hulka, ali opet istovremeno strip koji nagrađuje starije čitatelje sa zanimljivim likovima i novim svježim promjenama. 

Autor: Tomislav Antolić

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
luka
luka
4 years ago

Njegov run na hulka je odlican.Nikad mi hulk nije bio interesantan,ali sam mu dao sansu i drago mi je jer je ova verzija hulka horor i na perfektan nacin uvodi likove da upozna nove citaoce a i da zagrije srce starim poznaovaocima hulka.Art je fenomenalan ima car gadosti kao i murov swamp thing.

Tomislav Antolić
Tomislav Antolić
4 years ago
Reply to  luka

U pravi si, jako dobar run za nove čitatelje. Stvarno se dugo nisam radovao Hulkovim stripovima 🙂

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x