Najkrvaviji momenti u Marvelovim stripovima

0

Nekoliko decenija nakon početka Marvelovih stripova, nasilje u tim stripovima je bilo na izuzetno pitomom nivou.

Najkrvaviji momenti u Marvelovim stripovima strip blog

Priče iz Zlatnog i Srebrnog doba jedva da su imale scene krvavog i okrutnog nasilja. U Marvelovim stripovima borbe su se uglavnom vodile pesnicama, sa povrmenom iznenadnom smrću nekog od likova kako bi se održao privid visokog rizika i uloga superheroja.

Krvavi momenti i svaki visoki nivo brutalnosti koji se danas vidi u Marvelovim stripovima je nešto što se pojavilo poslednjih 30-ak godina. Dok su teme uvek ostajale iste i superheroji su se nalazili u svojim svakodnevnim problemima, fizičko nasilje se stalno povećavalo, često do šokantnih razmera. Pisci i crtači u Marvelu su pokazali da se ne boje da uprljaju ruke (ili neke druge delove tela) naših omiljenih superheroja krvlju. Ovo su neki od najkrvavijih momenata u Marvelovim stripovima.

Marvel’s Ultimates serijal je počeo 2000. godine, uzeti su prepoznatljivi likovi i bačeni su u potpuno novi univerzum. Nove priče su razvijene, bez oslanjanja na događaje iz prošlih decenija. Kako bi se povećali ulozi serijala Ultimates, jedan od najpoznatijih Osvetnika je ubijen na rigorozan način. Wasp je pojedena od strane jednog od najslabijih likova ikada – Bloba. Iako je Wasp tehnički bila mrtva nakon što se udavila u poplavi, to nije bilo dovoljno. Veliki Blob ju je pronašao u kanalizaciji i počeo da je rastura svojim zubima u jednom od najbrutalnijih momenata Marvela.

Blob je međutim vrlo brzo dobio šta je zaslužio i to na sličan način. Giant Man se ubrzo pojavio i odmah odgrizao Blobovu glavu. Bezobzirno i groteskno, ali ovaj metod egzekucije Bloga je jedan od jedinstvenih krvavih momenata Marvelovoh univerzuma.

POVEZANO: Stvari koje Crveni Hulk može da uradi, a regularan Hulk ne može

Wolverine i Hulk imaju istoriju. Wolverine se prvi put pojavio u The Incredible Hulk #180 i odmah je došlo do čarki između ove dvojice. Četiri decenije kasnije u Marvelovom Ultimate’s ova dvojica se ponovo nalaze u sukobu. Ali, Hulk to rešava u prvih nekoliko trenutaka, bukvalno cepajući Wolverina na pola. Koliko god da su nasilna dešavanja oko Wolverina bila navika svih fanova, ovo je ipak bio jedan od najšokantnijih momenata.

Kreiranje priča punih nasilja nije nepoznanica za čuvenog pisca Marka Milara. Tako je u serijalu ,,Starac Logan”. Mnogo decenija ispred tada akuelnog X-Men kontinuiteta, Wolverine se nazali u distopiji sa različitim negativcima koji kontrolišu različite delove Amerike. Logan živi u izolaciji i čini se da je nastavio dalje u svetu bez X-Mena. Ali razlog zbog koga je svet ostao bez X-Mena je brutalan. Wolverine je prevaren iluzijama Mysterio-a i verovao je da u čuveni X-Men dvor upadaju neprijatelji. Sve ih je pobio, da bi kasnije shvatio da je umesto toga ubio svoje najbliže prijatelje i da je izigran. U tom krvoproliću, Logan je pobio svoje najbliže prijatelje i sada živi sa puno krivice.

Nakon što smo saznali da je pobio sve svoje prijatelje, Logan živi u izgnantsvu na zemlji koja je u vlasništvu Hulkovih unuka. Logan se vraća kući nakon što je dobio posao od Hawkeye-a i zatiče svoju porodicu zaklanu. Besan, Logan se suočava sa Hulkom u njihovoj najbrutalnijoj borbi do sada. Hulk je prvo doslovno pojeo Logana, i to je bio najgori izbor hrane ikada. Kako ima gotovo neuništiv skelet i isceliteljsku moć, nakon nekoliko momenata Logan se svojim kandžama probija i izlazi iz Hulkovog tela ubijajući ga na taj način.

Nije iznenađujuće da se i Punisher nalazi na ovoj listi. On je Marvelova maskota za ultra-nasilje iza koga je čitav spisak ludačkih stvari koje je učinio. The Punisher MAX serijal je taj gde su stvari dovedene do ekstremnih razmera. Ali kada je motor pokretač serijala nasilje, kako odabrati najkrvaviji momenat? Frank Castle prati grupu koja se bavi seksualnom trgovinom i elimiše jednog po jednog. Kada dođe do njihovog vođe, zadržava ga u životu kako bi dobio što više informacija. Na slici koju vidite, Frank obmotava njegova creva oko drveta.

Šta se desi sa nedužnom kravom koja se nađe između Wolverina i Hulka? Vidite i sami. Kada se Hulk umori od običnog pesničenja, on na protivnika baci šta mu bude pri ruci, ovog puta kravu. Logan je preseca na pola stvarajući pljusak krvi i iznutrica.

POVEZANO: Galactus: Koliko je moćan Marvelov ultimativni negativac?

Još jedan nezaobilazan lik na ovoj listi je Deadpool. Uvek je neprijatna stvar kada naši omiljeni heroji budu napadnuti u stripovima. Bio to Captain America pogođen snajperskim metkom ili Elektra izbodena od strane Bullseye-a, teško je to gledati. I onda je tu Deadpool u jednom od najbizarnijih momenata u Marvelovim stripovima. U priči Dead Presidents on počinje borbu sa stvarnim predsednicima koji oživljavaju u zlobne svrhe. Dok je pratio Tedija Ruzvelta na safariju, Deadpool završava nataknut na kljovu od slona. Ali to njega naravno nije sprečilo da nastavi svoju borbu sa Ruzveltom.

Puunisher je tehnički upucao puno ljudi i prosuo mnogo mozgova, ali ova jedinstvena situacija na samom početku The Punisher MAX serijala je poseban uvod u ono što čitaoce očekuje. Nešto zastrašujuće ima u njegovom apsolutno ravnodušnom pogledu na ovoj slici. Kao da zna da je ova glava samo jedna u koju će da raznese. Marvelovim

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x