Likovi za koje niste znali da su nosili Iron Man odelo

0

Odelo Iron Man-a je svakako najveći izum Tonija Starka koji je izdržao test vremena i preživeo mnoge pretnje na Zemlji i izvan nje. 

Iron Man je u stripovima već skoro 56 godina i videli smo razna odela i oklope koje je Stark proizveo. Ono što možda ne znate je da su tokom godina mnogi drugi heroji i zlikovci obukli ovo odelo. Pogledajmo listu likova za koje niste znali da su nosili Iron Man oklop.

Mary Jane Watson

MJ je dokazala da je više od Spajdermenove devojke koja vrišti u nevolji. Njen lik je imao mnogo interakcije sa Iron Man-om u stripovima. Ovo je počelo kad joj je dojadio Njujork, te se preselila u Čikago da započne novi posao. Novu nevolju za MJ izaziva Stark koji je uzrokovao uništenje njenog noćnog kluba. Stark joj je zauzvrat ponudio mesto njegovoj kancelariji gde je postala poprilično upoznata sa Iron Man odelima. Njeno prvo nošenje odela iskoristila je da za promenu ovaj put ona pomogne Spajdermenu u nevolji. 

Deadpool 

Deadpool je radio i nastavlja da radi najluđe stvari u ovom univerzumu. S obzirom da je jedini lik koji je obrisao Marvelov univerzum, ne čudi što je u nekom momentu ukrao Iron Man odelo i vozio se okolo u njemu. On je unajmljen da uništi Starka i njegove poslove, a planirao je da to uradi tako što će ga gurnuti u alkoholizam. Međutim, Stark se pokazao otpornim i bio odlučniji nego ikad da ostane trezan. To je iznerviralo Deadpool-a koji je onesvestio Starka, ukrao mu odelo i u toj vožnji ispijao velike količine vina. Ipak je nekako uspeo da spasi dan i spreči nuklearnu eksploziju.

Povezano: Profesor Hulk i kako je do njega došlo?

Steve Rodgers

Likovi za koje niste znali da su nosili Iron Man odelo strip blog

2007. je postojao serijal pod imenom Bullet Points u kome je izmišljen novi Marvelov univerzum. Peter Parker je bio Hulk, a Bruce Banner Spider-Man. U principu ovo je još jedan serijal zasnovan na ”šta bi bilo kad bi bilo” logici, te je pitanje šta bi bilo da Rodjers nije postao supervojnik? Dr. Abraham Erskine koji je originalno napravio serum supervojnika je nestao pre nego što ga je izmislio u ovoj priči. Stoga se vlada okrenula novom oružju, a to je Iron Man odelo. Steve ga nije napravio, ali mu je dat na korišćenje i u njemu se borio tokom Prvog svetskog rata. 

Norman Osborne

Green Goblin kao Iron Patriot. Ovo se desilo nakon događaja u Secret Invasion, nakon što je kroz manipulacije Osborne proglašen za najvećeg Zemljinog heroja. On uzima staro odelo Iron Man-a, boji ga u klasične boje Captaina Americe i naziva sebe Iron Patriot. Odradio je koliko je mogao sa svojim Dark Avengers-ima dok ga njegova Green Goblin persona nije sustigla. Takođe se i Loki zezao sa njim i terao ga da radi loše stvari. Na kraju je Osborne završio poražen i zatvoren. 

Doctor Doom

Likovi za koje niste znali da su nosili Iron Man odelo strip blog

Victor von Doom se smatra najvećim mozgom Marvelovog univerzuma i čovekom velikog ponosa ekvivalentnog njegovim zlim ambicijama. On ceni Starka, pa ga čak i smatra jednakim. Nakon događaja u Civil War nakon što je Stark završio u komi, Doom je preuzeo na sebe odelo i ulogu Iron Man-a. Nezadovoljan tim što je uglavnom sebičan, želeo je da proba i drugu stranu. Ispostavilo se da je bio odličan anti-heroj neko vreme.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x