Kako bi filmski Osvetnici izgledali da su im kostimi rađeni po stripu

0

Nije tajna da su Marvelovi filmovi, uprkos njihovoj popularnosti i kvalitetu, samo senka onoga što postoji u stripovima. Dok mnogi filmovi ostanu skraćeni za neke događaje ili likove usled ograničenog filmskog vremena ili budžeta, a i znamo kakve je muke Marvel Studios mučio sa pravima na određene likove, sa svim tim i fanovi ostanu uskraćeni za pun doživljaj avantura koje poznaju sa stranica stripa. 

osvetnici kostimi strip blog

Jedan dizajnerski tim je došao na ideju da obradi slike, upoređujući kako Osvetnici i njihovi kostimi izgledaju u filmovima, a kako bi trebalo da izgledaju da su rađeni po stripovima. Kostimi superheroja trpe česte promene i modernizacije kako bi se bolje uklopili u okruženje filma i delovali realnije. To ipak ne sprečava fanove da maštaju o tome kako bi njihovi omiljeni superheroji izgledali na filmu u originalnom dizajnu. Pogledajmo kako to izgleda.

Falcon

osvetnici kostimi strip blog

MCU Falcon je momak u vojnoj uniformi i parom naprednih, visoko tehnološki osmišljenih krila. Poznavaocima Marvelovih stripova Falcon je potpuno neprepoznatljiv na filmu. Njegovi originalni kostimi su se menjali, a najprepoznatljiviji je u onom crveno-belom sa velikim crvenim krilima i izrezom koji ostavlja veći deo grudi nepokriven. U svakom slučaju militantni oblik sa naočarima koje su više kul od obične bele maske je svakako bolji.

Ipak, nadrealnost Falcona kroz istoriju Marvelovih stripova je nešto sa čime MCU nikada neće moći da se nosi. Falcon nije bivši pripadnik vazdušnih snaga, već bivši kriminalac koji je mentalno spojen sa sokolom igrom slučaja. Poput Aquamana, Falcon ima ograničene sposobnosti da kontroliše ptice i može da gleda kroz njihove oči. To je verovatno nešto što nikada nećemo videti u MCU.

Hawkeye

osvetnici kostimi strip blog

Mnogi Osvetnici se na filmu značajno razlikuju od Osvetnika na stranicama stripova, te ni Hawkeye nije izuzetak. U filmu on nema svoju prepoznatljivu masku i jarko ljubičastu uniformu kako bi izgledao više taktički i realno.

Ne možemo poreći da su obe verzije Hawkeya izuzetno dobri strelci. Obojica su bivši agenti S.H.E.I.L.D-a, dok se razlikuju po tome što je u filmu otkriveno da Clint Barton sve vreme ima porodicu koju krije od javnosti, dok stripovski Hawkeye skriva romansu sa Black Widow i Mockingbird.

Povezano: Avengers činjenice – Ko su bili prvi članovi, ko im je dao ime?

Thor

osvetnici strip blog

Thor je jedan od Osvetnika koji su pretrpeli najmanje promene kada je filmski izgled u pitanju. Zadržali su čak i onih šest diskova koji spajaju Thorovu prednju sranu tunike. Ti diskovi su ostajali tu gde su sa svakom stripovskom promenom izgleda koju je preživeo, iako niko nije siguran šta rad i koja je njihova uloga. Jedina stvar koja mu konstantno fali na filmu je čuveni šlem sa krilima. Taj šlem se na momente pojavio u prvom Thor filmu i to je bilo sve. Još jedna od promena je stalna brada iako Thor u 90% stripovskih pojavljivanja preferira da bude obrijan.

Scarlet Witch

osvetnici strip blog

Kada je boja kostima heroja u njenom imenu (Scarlet Witch = Grimizna Veštica), ne možete napraviti previše promena u njenom kostimu. MCU je stvorio daleko zatvoreniji kostim od stripovskog kada je Scarlet Witch u pitanju. Ona je u oskudnom, crvenom bodiju sa dugačkim crvenim rukavicama, plaštom i šiljastim ukrasom na glavi. Ukratko, ona izgleda kao nevaljala pomoćnica nekog mađioničara. Srećom pa MCU Osvetnici imaju takav rejting i prilagođeni su mlađoj populaciji, te su za Scarlet Witch izvukli nešto što više liči na jesenju kolekciju garderobe. 

Ant-Man

Ant-Man u MCU filmovima izgleda kao da nosi snažno borbeno odelo. Ovo je pozitivna promena kostima u odnosu na stripove. Njegov crveno-crni spandex koji liči na donji veš i kaciga kojom kontroliše mrave, koja je nalik ogromnoj srebrnoj kupoli ne bi ispali baš efektno na velikom platnu. Ovako mu je kaciga smanjena, dok i dalje liči na mrava. Još jedna velika razlika se vezuje za ovog lika. Tokom Civil War priče u stripu on je bio mrtav, tako da je njegova uloga u ovom događaju u filmu, onima koji ne znaju ovo, možda pala u vodu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x