Činjenice o Avengers-ima: Ko su bili prvi Avengers-i, ko im je dao ime i kako je sve počelo?

0

Koliko je Marvelovih superheroja bilo u postavi Osvetnika teško je nabrojati. Čak i najveći poznavaoci i obožavatelji ove skupine strip junaka teško bi se setili koji su to likovi prošli kroz ovu, možemo slobodno reći organizaciju, od 1963. godine kada su osnovani.

cinjenice o avengers stripblog

A znate li uopšte kako su osnovani Osvetnici?

Kada je Loki, od tada njihov stalni neprijatelj i onaj koji ne može da podnese Tora, nordijskog boga groma, odlučio da napakosti Toru što ga je poslao na jedno jalovo ostrvo, počinje priča o Osvetnicima. Tačnije, ovo je neposredni povod da se na kraju avanture sa Lokijem stvori jedan tandem koji ostaje do danas.

Naime, svojim mentalnim projekcijama načinio je da Hulk postane negativac i optuženi zlikovac. Grupa radio amatera je slučajno, umesto Fantastičnoj Četvorki poslala poruku drugim superherojima koji su došli zajedno i ujedinjeni da zaustave najjačeg stvora na planeti. Međutim, brzo se prozreo Lokijev plan i nad njim je Tor odneo pobedu.

A ko je sve to počeo da juri za Hulkom?

Pored Tora, koji je u svojoj ordinaciji čuo poziv tinejdžera za zaustavljanje Hulka, poziv su čuli i Čovek Mrav i Osa. Ali bila je tu još jedna osoba. Ajron Men je takođe pohitao da se obračuna sa Hulkom.

Prvi Osvetnici?

Vrlo jednostavno da ne odugovlačimo: Ajron Man, Hulk, Čovek Mrav, Osa i Tor.

cinjenice o avengers stripblog

Ko je dao ime Osvetnicima?

Kada su se, nakon prve zajedniček avanture, uverili da je Loki neutralisan usaglasili su se da će biti mnogo jači ako se ujedine i zajedno rešavaju zadatke i bore se protiv negativaca. Međutim, bilo je potrebno smisliti ime za takav tim, tim najmoćnijih superheroja na svetu.

Pročitajte: Budućnost Korta Maltezea: Kada principi sami padaju

Osa je kao iz topa odmah viknula „Osvetnici“, a ostali heroji su se na prvu loptu usaglasili sa predlogom i tako je 1. septembra 1963. godine nastala družina, kojoj će se mnogi superheroji pridružiti u godinama neiscrpnog stvaranja priča koje slede.

Ko se iz družine prvi pobunio protiv nje?

Pretpostavite, Hulk. Pa da, ni pre udruživanja ga niko nije voleo i bio je odvratan članovima družine, ali kada je jedan Svemirski Fantom preuzeo Hulkov izgled, a Hulk otišao u limb, čuo je sve što o njemu misle ostali Osvetnici. Hulk se naljutio i otišao iz Osvetnika i potražio utočište kod Podmorničara, ali ni tu nije imao sreće. Njih dvojica su pokušali međusobno da se iskoriste, ali nije im pošlo za rukom.

Kada se pridružio jedan veteran superherojstva?                        

Kapetan Amerika, veteran Drugog svetskog rata i lik koji se prvi put pojavio u stripu više od dvadeset godina pre Osvetnika, kako udara lično Hitlera u glavu, pridružio se Osvetnicima u četvrtoj epizodi, 4. marta 1964. godine. Crtao ga je lično njegov vizuelni tvorac Džek Kirbi.

Podmorničar je pronašao Kapetana Ameriku dok mu se klanjaju narodi eskima. Oni su davno pronašli jednu smrznutu siluetu u ledu, pa su tako pomislili da im njihova božanstva šalju time poruku. Obožavali su ga kao totem, ali kako je Podmorničar razbio led oko Kapetana, a Osvetnici ga pronašli i spasili, negov neizmenjeni lik je ponovo postao maskirani superheroj, legenda Drugog svetskog rata.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x