Možete li da verujete: Kapetan Amerika i Ajron Men se pojavili u Dilan Dogu?

0

Dva Marvelova superheroja pojavila su se u jednoj od epizoda o strip junaku Dilanu Dogu. Kako je to moguće i o čemu se zapravo radi?

ajron men stripblog

Svi smo čuli za saradnju DC-ja i izdavačke kuće Serđo Boneli Editore. Takođe, znamo da je najavljen susret Fleša i Zagora, ali to još nije realizovano još uvek.

Međutim, u jednoj od epizoda redovne serije Dilan Doga u našoj zemlji imali smo priliku da vidimo pojavljivanje Kapetana Amerike i Ajron Mena. Reč je o epizodi “Kaligrafija bola”, broj 143, redovne serije Veselog Četvrtka, koju potpisuju scenarista Andrea Cavaletto i grupa crtača Luiđi Pikato, Đulija Masalja, Renato Ričo i Mateo Santanijelo.

strip blog

Kako se to dogodilo i o čemu je reč?

Reč je o epizodi koja se vrti oko kolekcionara penkala. Da bi Dilan istražio slučaj zatražio je pomoć od jednog vrsnog kolekcionara. On Dilana uvodi u svet serijskog sakupljanja stvari i pravljenja kolekcije, ali mu i odaje važne tajne tog zanata. Takođe, on zna dosta i o kolekcionaru penkala i tome šta sva ta penkala nose sa sobom. 

Tu dolazimo do ključne scene gde se pojavljuju Kapetan Amerika i Ajron Men. 

Ova dva Marvelova superheroja se pojavljuju na polici među drugim figurama koje skuplja kolekcionar kod kojeg je Dilan došao da traži pomoć. Dakle oni se pojavljuju kao figurice, deo kolekcije.

ajron men stripblog

Samo oštro oko može da, među nizom figurica, koje su crtači strpljivo nacrtali na policama iza glavnih likova i oblačića, pronađe ova dva legendarna lika Marvelovog, superherojskog univerzuma.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x