Mister No “Biću ogledalo tvoje”: Istinski borac u ratu i miru!

0

Drugi nastavak priče o Mister Nou u Vijetnamoskom ratu vodi nas do priče o tome kako je zapravo izašao iz rata i kako se spasao svih nedaća koje su ga snašle. 

bicu ogledalo tvoje stripblog

Epizoda “Biću ogledalo tvoje” nastavlja se na završetak prethodne, prve epizode. Bez preteranog uvijanja i praznog hoda, jasno i u skladu sa dotadašnjim tokom radnje priča ulazi u veći i moćniji zaplet. Devojke koje su Mister Noovi drugovi odveli, zapravo su im napravile zamku i tako ih zarobile. 

Mister No se seća svega što mu se događalo, dok je pokušavao da se oslobodi služenja vojnog roka, svega što je mogao učiniti samo da ne ode u Vijetnam. Međutim, i sam je znao da se ne može tako lako izbeći taj poziv, samim tim što se na dezerterstvo gleda kao na veoma teško delo.

Pročitajte: Mister No Revolucija: Vatra rata u Vijetnamu (VIDEO)

Njegova borba sa strahom od pogibije u zarobljeništvu, u ratu koji ga se nije ticao, ni njega, ni njegovu zemlju, prepliće se sa grčevitom borbom za naklonost i poverenje jedne narkomanke. Mister No je čitavu epizdu suočen sa preplitanjem dve veoma jake sile, dva neobjašnjiva poriva za borbu. On je borac, pravi borac, ne samo u ratu, već i onaj veći i važniji borac, u miru. 

strip blog

Njegove hrabre avanture, u izmenjenom vremenskom periodu, se nastavljaju i on je ostao onaj isti Mister No kao i njegova prava ličnost iz Drugog svetskog rata. 

Da se prisetimo, na ovom projektu, koji je zapravo ideja Michele Masiero-a pridružili su se autori „Siročadi“ crtači Matteo Cremona i Alessio Avallone, koloristi Giovanna Niro, Alessia Pastorello, Luca Saponti, Stefania Aquaro, a za naslovne strane i crteže na njima zadužen je Emiliano Mammucari. Projekat je prošle godine prikazan na Lucca festivalu stripova i igrica, a sada je stigao i treći broj serijala.

bicu ogledalo tvoje stripblog

Kako navodi portal Helly Cherry izdavačka kuća Bonelijevih junaka u Srbiji, Veseli Četvrtak će objavljivati ove epizode u ediciji „Obojeni program“. Za sada je planirano šest epizoda, objavljuju se u Bonelijevoj izdavačkoj liniji „Audace“, a naziv im je „Revolution“.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x