BeGe MEN i na splavu – autora Lošića i Dobrića

0

Novi strip o avanturama prvog beogradskog super heroja BeGe MEN-a donosi vam Strip Blog. Ovog puta su naši dragi autori Dobrić i Lošić uputili svog junaka na splav, kako će se snaći tamo videćete.

na splavu petface

Pre svega treba istaći da se radi uveliko na sketchbook-u BeGe MEN-a, ali je još tačno ne zna kada će biti objavljen. U izradi su ilustracije i tekstovi za ovo izdanje. Potrebno je da publika bude strpljiva, a znamo da to nije lako sa BeGe MEN-om i da jedva čekate nove avanture, ali i da ga vidite u opipljivoj, papirnoj formi, naravno potreban je i veliki trud autora koji će sve to prirediti. Pred vama je nova epizoda BeGe MEN i na splavu.

S obzirom na to da je naš urednik i scenarista BeGe MEN-a bio sagovornik sarajevskom listu Oslobođenje, prenećemo odgovor na jedno pitanje koje su mu postavili novinari tog lista, a vezano je za strip scenu na postjugoslovenskom prostoru.

Budući da pratite recentnu produkciju stripa i u okvirima regiona, kako stoje stvari sa autorskim stripom danas i kakavi su njegovi trendovi?

-Srbija je prepuna kvalitetnih autora koji pretežno rade u Francuskoj, zatim ih ima u Italiji i Sjedinjenim Američkim Državama. U protekloj godini objavljeno je nekoliko autorskih stripova, od kojih je većina bila bazirana na volonterskom radu i šta se proda na promocijama, striparnicama i preko Facebooka, proda se. Nema tu pravog honorara, od kojeg može da se živi. Istakao bih stripove „Sat“, „Do pakla i nazad“, neizbežne „Vekovnike“ i „Beskrvne“ Marka Stojanovića i grupe autora, ali eto dolazi interesantan primer autorskog stripa iz BiH, Srđan Vranješ je izdao prvi broj svoje mange „Last Hope“. U našim državama ne može se živeti od autorskog stripa, niti od izdavaštva, u velikom broju izdavačkih kuća. Crtač Srđan Jerković i ja kao scenarista smo porenuli prošle godine priču o prvom beogradskom superheroju BeGe MEN-u, kao online strip, a poseta i čitanost je fenomenalna. Medijski najpropraćeniji online strip 2018. godine.

Pročitajte prethodnog BeGe MEN-a: BeGe MEN i “marš iz mog Beograda!” autora Lošića i Dobrića

Pročitajte prethodnog BeGe MEN-aStrip “BeGe MEN i novogodišnji tunel” autora Lošića i Dobrića

Pročitajte prethodnog BeGe MEN-a: Strip “BeGe MEN u GSP-u” autora Lošića i Dobrića

Pročitajte prethodnog BeGe MEN-a: BeGe MEN i “mladi su nekulturni” autora Lošića i Dobrića (VIDEO)

Pročitajte prethodnog BeGe MEN-a: BeGe MEN i “televizijska manija” autora Lošića i Dobrića

Pročitajte prethodnog BeGe MEN-a: BeGe MEN i “novogodišnja rasveta u septembru” autora Lošića i Dobrića

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x