BeGe MEN i “televizijska manija” autora Lošića i Dobrića

0

Sve partije na vlasti su iste, ali svaka u opoziciji je neinteligentna na svoj način. Ovo je citat koji može da podseća na jedan iz veoma poznate priče o devojci koja je svoj život pun bura, lomova i slomova završila tako što je skočila pod voz.

Međutim, to svakako nije slučaj sa mladim ljudima u našoj zemlji, niti njenom glavnom gradu koji je i osnovno mesto dešavanja našeg stripa. Oni imaju mnogo više mogućnosti kako da okončaju svoje muke u ovoj zemlji i započnu neki bolji i lepši, tamo negde na zapadu, gde mogu da žive od svog rada. Prvi i osnovni porblem jeste to što se u našoj državi teško pronalazi posao i sa “dobrim” fakultetima i smerovima, a kamo li sa onim koji nisu popularni, što bi se reklo “nebitni” ili “glupi” fakulteti. 

Za takve fakultete, smerove i nauke bi se reklo da su i “nekorisni”, ali šta je tu je. Koliko god se trudili teško ćete uspeti da nešto uradite, a pošto će situacija biti takva da ćete morati raditi šta god, tu je problem što od toga neće moći živeti. Ovo je osnovni problem mladeži u Srbiji zbog kojeg se ona odlučuje da se odseli i svoje mozgove “odlije” u druge zemlje i njima gradi budućnost.

Druga važna stvar jeste to da svaka politička strutkura uzme pod svoje praktično sve postojeće medije i tako im kontroliše rad da se praktično ne može čuti druga strana. Da ne grešimo dušu, ni prva ni druga strana nemaju šta pametno ni reći. 

Pročitajte prethodnog BeGe MEN-a: BeGe MEN i “marš iz mog Beograda!” autora Lošića i Dobrića

Pročitajte prethodnog BeGe MEN-aStrip “BeGe MEN i novogodišnji tunel” autora Lošića i Dobrića

Jaka propaganda vodi se svakodnevno u našim medijim, protiv svakog suprotnog mišljenja, makar ga dao čovek sa najniže lestvice društvenog “lanca ishrane” on je odmah stigmatizovan kao neprijatelj države.

Ovde ulazimo u dva problema s kojima se suočavaju građani Beograda i Srbije, a tu se negde nađe i naš BeGe MEN.

tv manija stripblog

Pročitajte prethodnog BeGe MEN-a: Strip “BeGe MEN u GSP-u” autora Lošića i Dobrića

Pročitajte prethodnog BeGe MEN-a: BeGe MEN i “mladi su nekulturni” autora Lošića i Dobrića (VIDEO)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x