Superman i He-Man se bore u novom strip crossoveru

0

U novom DC-ijevom strip crossoveru imali smo priliku da vidimo ceo asortiman DC-ijevih superheroja sa likovima iz Masters of Universe, u zabavnim interakcijama i sukobima.

superman i he-man strip blog

U Injustice 2 nismo imali priliku da vidimo mnogo Supermana, te ovaj šestodelni serijal pod nazivom Injustice Vs. Masters Of The Universe donosi prikaz atmosfere i koliko daleko je otišla situacija sa DC superherojima. Radnja se nastavlja u skladu sa temeljima koji je postavljen u Injustice. Nakon što je Joker izmanipulisao Supermana da ubije Lois Lane, Superman je poludeo, ubio Jokera i postao takoreći tiranin. Justice League je podeljen i predvođen Batmanom sa jedne, i Supermanom sa druge strane. Centralni deo ovog stripa je Superman i He-Man sukob.

Ako se pitate kako su ova dva lika došli jedan do drugog, pisac Tim Seeley je bio izuzezno kreativan povodom spajanja ova dva sveta. Tim pobunjenika koje Superman još uvek nije eliminisao, predvođen Batmanom, dolazi na Eterniu da potraže pomoć He-Mana u borbi protiv Supermana. Superman se spojio sa visokom tehnologijom Braniaca i postao moćniji nego ikad, ali je i dalje ostao slab na magične superheroje. Zato Batman i ekipa vide savršeno oružje u He-Manu. He-Man pristaje da pođe na Zemlju kako bi je oslobodio od sadističkog manijaka Supermana.

superman i he-man strip blog

Pročitajte: Činjenice o Avengers-ima: Ko su bili prvi Avengers-i, ko im je dao ime i kako je sve počelo?

Strip je ilustrovao Freddie Williams II u stilu po kakvom je poznat po svom popularnom Batman/Teenage Mutant Ninja Turtles ostvarenju. Williams briljira u prikazu svakog segmenta pozadine i okoline u kojoj se nalaze likovi. Njegov najveći uspeh ipak je sasvim novi i prikladan izgled Supermana kakav do sad nismo videli. U svom crnom odelu protkanom ljubičastim detaljima i scenarijom u kome on nema problem da se hvali leševima koje je ostavio za sobom, vidi se da Superman više nije onaj na kog smo navikli. 

Dok se iščekuje Superman i He-Man borba, Darkseid iskorišćava odsustvo He-Mana sa Eternie i vrši invaziju na nju. Tim Seeley je maksimalno iskoristio asortiman likova koje ima kako bi se poigrao sa narativom na što zanimljiviji način. Mračan ton obiluje obrtima i sukobima između likova na koje smo navikli da rade zajedno. U toku je veliki rat, a u ratu mora biti žrtava. He-Man se savršeno uklapa u DC superherojski rooster zato što na neki način popunjava mesto Shazama, koji je bio žrtva Supermanovog ludila. Čak je i scenarijom definisan tako. 

Ovaj šestodelni strip svakako možda i nije među zapaženijima iz 2018. godine, ali je definicija žanra i crossovera. U šest epizoda i sa tako velikim rasponom likova, akcija nema kad da miruje i gotovo stalno je prisutna. Seeley uspeva da učini da saosećamo sa likovima i njihovim sudbinama. Injustice Vs. Masters Of The Universe je prezabavan i tužan serijal, i kao takav je obavezna lektira svim fanovima superherojske tematike. Možda bi fanovi više voleli da vide kako se Superman i He-Man bore rame uz rame, ali pristup Seeley-a obojici likova u ovom izdanju sigurno nikog neće ostaviti ravnodušnim. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x