Klasične Batman priče koje bi Matt Reeves mogao da adaptira

0

Fanovi Batmana se raduju! Posle nekoliko meseci ćutanja, Matt Reeves je konačno progovorio i dao nam neke detalje o svom DC Batman projektu.

matt reeves stripblog

Kako nagoveštava Matt Reeves, njegov Batman film će doći u bioskope 2021. i biće misteroizno orijentisan detektivski noir sa više poznatih negativaca. To je dalo motivaciju za špekulacije koje će se stripovske Batman priče naći u Reeves-ovoj filmskoj adaptaciji. Uz koje klasične Batman priče se najbolje uklapa Reeves-ov opis filma?

1) Scar of the Bat

matt reeves

Iako u ovoj priči Batman nije zapravo Bruce Wayne, ton koji nosi savršeno odgovara Reevesovom opisu filma. Priča se odvija u 30-im godinama kada Eliot Ness lično stavi Batman masku kako bi se borio protiv Al Caponea. WB sigurno neće staviti nikog drugog osim Bruce Wayne-a u ulozi Batmana, ali bi svakako bilo zanimljivo videti Batman priču u 30-im godinama. Na kraju, Batman je odraz heroja iz tog vremena i ako bi ga Reeves makar ideološki vratio na jednostavne staze osvetnika protiv običnih kriminalaca, to bi bilo kul osveženje.

2) Gothic 

Ova jeziva Bat-misterija dolazi od čuvenog autora Grant Morrison i bilo bi sjajno videti je na ekranu. Batman dolazi u Gothamovo krimi podzemlje nakon što ubica Mr. Whisper počne da ubija gagnstere. Bilo bi zanimljivo videti filmsku priču u kojoj se gangsteri obraćaju Batmanu za pomoć. Čak bi bilo zanimljivo videti nekog poznatijeg negativca koji bi bio žrtva Mr. Whispera. Nije kao da bi Batmanu falilo negativaca za buduće filmove. 

Pročitajte: DC sprema bioskopski Batman Beyond animirani film (FOTO)

3) The Cult 

Mnogi fanovi veruju da je The Cult najbolja Batman priča ikada. Horor umetnik Berni Wrighston umetnuo je svoj jezivi stil ovoj mračnoj i hororističnoj priči. Priču je napisao Jimm Starlin poznat kao kreator Thanosa. The Cult je sjajna priča o gradu koji je poludeo, gde više niko nije siguran od pomahnitale mafije. U zemlji kao što je Amerika gde je mentalitet mafije poznat, The Cult utiče na publiku poput priča iz realnog sveta. 

4) Wayne of Gotham

Autor ovog dela, Tracy Hickman daje nam priču o zaveri na nivou Da Vinčijevog Koda u kojoj su prikazani skoro svi zločinci sa kojima se Batman ikada suočio. Ono što je nesvakidašnje je da je Wayne of Gotham zapravo roman o mitu Batmana, a ne strip. Ovo podcenjeno delo je priča o prošlosti Bruce Wayne-a sa puno sjajnih momenata članova Bat-porodice. Roman na sjajan način povezuje sve kriminalce, i kada se otkrije istina na koji način su svi oni povezani, teško je ostati nešokiran. S obzirom da je Matt Reeves zatražio mlađeg glumca, jer će film pratiti mlađu verziju Batmana, u ovom romanu bi mogao naći inspiraciju. 

Pročitajte: Datumi za Batman i Suicide Squad 2, Affleck istupio iz uloge Batmana

5) Hush

Da, znamo da DC adaptira ovaj strip u animiranoj verziji filma, i fanovi su uzbuđeni zbog toga. Ali, Hush je jedna velika priča za koju je šteta da ne osvane na velikom platnu. Osim toga, Hush je jedan od najzanimljivijih i najoriginalnijih Batmanovih negativaca. Uz to je apsolutno nov onima koji je poznaju stripove jer se lik pojavio tek 2003. Ova priča ima sve ono što Reevesu treba, mnogo negativaca, Batmana kao detektiva, pa čak i osećaj noira. I možete se kladiti da će publika jedva dočekati da sazna ko je Hush i ko se krije iza njegove maske.

6) Mask of the Phantasm

Uprkos Nolanovoj kultnoj trilogiji o Mračnom vitezu, veliki deo fanova online smatra Mask of the Phantasm najboljim Batman filmom svih vremena. Razlozi ovome su to što je u ovu priču umotano sve ono što Batmana čini sjajnim. Opasna, romantična, noir, ubistvo-misterija. Ako je istina da će WB izvlačiti avanture iz Batman animirane serije i praviti moderne animirane adaptacije kao što je slučaj sa Batman Beyond, onda nije isključeno da se ovaj animirani klasik adaptira za veliko platno. 

7) Under the Red Hood

Uprkos svim pričama koje smo naveli do sad, ako Matt Reeves radnju za film radio po anketi i fanovi glasali, verovatno bi priča Under the Red Hood pobedila. Ova strašna priča je dovoljno komplikovana i sadrži kako Batmanove negativce, tako i članove njegove Bat-porodice. Već smo imali referencu na ova dešavanja u Batman v Superman. Ova priča bi bila novi način gledanja na Batmanove odluke i moral. Njegova odluka i princip neubijanja će ga na kraju koštati i to mnogo. I sam Red Hood je postao vrlo popularan stripovski lik, te bi u filmu bio sjajan antagonista. Čak bi imao otvoren prostor za solo spin-off filmove. 

Koje Batman priče bi vi predložili Matt Reeves-u? Pišite nam u komentarima. 

Prevedeno sa CBR

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x