Putin VS Supermen: Ako je Supermen prošao ovako, kako ćemo tek…

0

U ovim danima je veoma lako biti novinar, jer nije potrebno mnogo truda oko smišljanja teme za pisanje.

putin vs superman stripblog

Ništa lošije nije ni urednicima koji samo kažu jednu čarobnu reč i novine odmah dobiju veći tiraž. Naravno da nije jedna reč dovoljna, važno je milo i drago lice, dobrog prijatelja i druga kako bi sa naslovne strane gledao nevina lica penzionera i radoznalih sendvičara koji imaju vremena da gledaju njegovu ćelicu međ’ plavom proređenom kosom.

I eto, koliko god imali svoja pravila i propise pisanja tekstova, Strip Blog je podlegao pritisku i iskoristio ovaj tekst kako bi upotrebio tu čarobnu reč, „Putin“. Naravno, ispod naslova i lida ovog teksta ste mogli videti i sliku koju označava ovaj pojam. I to ne jednu, već tri. Imamo anfas iz daleka, profil i leđa. Verujemo da je ta s okrenutim leđima najbolja, jer dobrodošao on nama, ali najbolje je da mu što pre vidimo leđa. (ovo važi i za predstavnike EU i SAD i koga god)

Da se prestanemo baviti političkim problemima i okrenimo se (ne leđima), stripskom aspektu ove teme. Naime, veoma poznat kao cameo imao je ruski predsednik u stripu „Doomsday Clock“ broj 8 koji je sequel Murovih Watchmena, a u koji su istovremeno uključeni likovi iz DC-ijevog superherojskog univerzuma. Kada je superheroj (američki naravno) Firestorm pretvorio neke ruske civile u led Putin je pobesneo i odmah se s tenkovima pojavio pred Kremljem.

Kada se pojavio Supermen, on je pokušao objasniti kako je to bio incident i da je Firestorm iskoristio svu svoju supermoć kako bi odmrzao unesrećene ljude.

Pročitajte: Kako je cenzurisani Tramp spasao svet?

Oprostite što ćemo malo prepričati radnju stripa, ali kako bismo objasnili pojedinosti to je neophodno. Kada se Firestorm vratio sa detetom koje je vratio u život, ruski vojnici su otvorili vatru, a onda je Supermen stupio na scenu i sve ostalo možete i sami predvideti. Naravno, posle Supermenovog spasavanja civila, Putin je nestao sa mesta događaja.

Iako se možda čini preterano, Putin je u stripu Geoff Johns-a mnogo blaže predstavljen nego kako je to u medijima duž SAD-a.

putin vs superman stripblog

Budimo pošteni, prvi put u ovom tekstu, strip je mesto neretko velike propagandne delatnosti, što pokazuje i ovaj primerak u neku ruku. Da ne bude sve tako crno, moramo biti svesni da smo se bar dobro zabavili pišući ovaj tekst, ali i čitajući epizodu. Svakako ga preporučujemo.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x