10 razloga zašto je Ronin bolji od Hawkeye-a

0

Očajnička vremena zahtevaju očajničke mere. Zbog toga Hawkeye prelazi na sasvim drugi nivo u Avengers: Endgame. 

ronin stripblog

Mračni utisak koji smo stekli nakon gledanja trailera za Avengers: Endgame ostavlja jasno stavlja do znanja da je Clint Barton daleko od srećnog, porodičnog čoveka. Pretpostavlja se da njegova porodica nije preživela Thanosovo pucanje prstom, te iako nije bio direktno povezan sa dešavanjima u Avengers: Infinity War, Hakweye je preuzeo kostim dobro poznat poznavaocima stripova i postao Ronin.

Postajući Ronin, Barton veruje da je sada sam. Počinje da koristi borbeno oružje i tako pokušava da pronađe katarzu koristeći krvaviji pristup. Hawkeye je bio ljudski element u Avengersima, zajedno sa Black Widow. Kao neko ko nema supermoći i koristi samo svoju veštinu sa lukom i strelama nije kaskao za nadmoćnijim prijateljima iz tima i to je bilo impresivno. Veštine mu sigurno neće faliti ni kada su u pitanju oružja za borbu ,,prsa u prsa”, ali njegova veselost i moralni duh koji on donosi celom timu je nestao. Hawkeye je nestao. Na koje načine Ronin može biti korak napred za Bartona i MCU?

1. Širi spektar oružja

Jedna od stvari iz kojih Barton može da izvuče benefite kao Ronin je novo oružje koje će koristiti. Iako je njegova preciznost sa lukom i strelom impresivna, gledaoci će moći da vide njegove drugačije sposobnosti sa oružjem koje nije luk i strela. Barton je talentovan borac ,,prsa u prsa”, iako favorizuje veliki domet, u stanju je da uđe u blisku borbu ako je neophodno. To smo mogli videti u njegovoj borbi sa Black Pantherom u Civil War. Sasvim je realno očekivati oružja poput štapa, nunčaka, noževa, pa čak i bacanje bodeža. 

2. Moguća povezanost sa Blade-om

Jedan od zanimljivih aspekata Bartonove promene u Ronina je ta što otvara put Blade-u u MCU. To se možda neće desiti skori, ali Ronin kao lik otvara tu mogućnost. U Marvelovom stripovskom univerzumu,  tokom perioda kad je Luke Cage bio lider Mighty Avengersa, neko se anonimno pridružio timu. Dobio je kostim iz Bartonovog skladišta i postao Ronin. Na kraju se ispostavilo da se ispod maske krio niko drugi nego Blade. 

3. Nagoveštava Secret Invasion priču 

Verovatno jedna od najiščekivanijih priča koje fanovi priželjkuju kao filmsku adaptaciju u MCU je Secret Invasion. U pitanju je velika priča gde se vanzemaljska rasa Skrulls (koju ćemo upoznati u Captain Marvel) infiltrira na Zemlju i destabilizuje superheroje i infrastrukturu. Barton je tokom ove priče operisao kao Ronin, te je poznajući sjajan osećaj za detalje, nagoveštavanje i naglasak na kontinuitetu Marvel Studija, ovo moguć hint o baš toj priči. 

4. Moguća povezanost sa Echo

Barton nije prvi, a ni poslednji lik koji je nosio kostim Ronina. Prva je bila Echo, koja je kasnije inspirisala Bartona. Kada je u stripu hteo da se vrati na Hawkeye-a, Barton joj ponudio kostim nazad. Echo je cenila gest, ali ga odbila uz objašnjenje da je sa tim vremenom gotovo. Kada u Endgame, Barton bude objašnjavao šta mu se dogodilo otkada je zadnji put video Avengerse, mogli bi dobiti referencu na Echo.

5. Promena Bartonove psihologije

U tradicionalnom smislu Ronin predstavlja samuraja bez gospodara ili usamljenog ratnika. Ovo ima teške implikacije na to sa kakvim mentalnim sklopom Barton ulazi u Endgame. Roninova pojava znači da je Barton sam, verovatno zbog nestanka njegove porodice nakon Thanosovog pucanja prstom. Činjenica da koristi više bliskog oružja ukazuje na nasilniji okret nekadašnjeg streličara. Barton može biti u očajničkom, agresivnom stanju, tražeći osvetu ili odgovore vezane za nestanak njegove porodice. Možda čak okrivljuje Avengerse jer nisu uspeli da spreče Thanosa, pa se Roninova ličnost distancira od svih njih.

Pročitajte: 10 Superheroja koji su podigli Mjolnir

6. Moguća povezanost sa Red Guardian-om

Sama pojava kostima Ronina otvara mnogo novih mogućnosti jer je u stripovskom univerzumu mnogo karaktera nosilo taj isti kostim. Jedan od njih je Red Guardian. On je takođe povezan i sa Black Widow,  jer je u pitanju Alexei Shoskatov, njen bivši suprug. To bi omogućilo pojavljivanje ruskog heroja u MCU, ali bi pomoglo da saznamo više o misterioznoj Black Widow i njenoj prošlosti. Ovaj lik bi se samim tim mogao pojaviti u solo filmu o popularnoj Nat Romanoff.

7. Bartonove fizičke sposobnosti

Barton nam je do sada pokazao samo ograničene fleševe njegove sjajne fizičke sposobnosti. Zato su do sada su njegova obuka i sposobnosti bile potcenjene. U stripu, njegova pozadina je cirskus gde je su počele njegove atletske sposobnosti i preciznost. Ali je tek obukom za špijuna zaokružio svoj set veština i oplemenio ih. Zbog svog afiniteta prema luku i streli je do sad imao domet izvan bliske borbe. Korišćenjem mačeva i drugog sličnog oružja, Barton će morati da se približi svojim neprijateljima i bude atletski okretan. 

8. Moguća povezanost sa Moon Knight-om

Još jedan lik koji je neko vreme nosio masku Ronina je Marc Spector, poznatiji kao Moon Knight. On je kostim Ronina nosio dok je radio za Kingpina, protiv koga se na kraju okrenuo i pomogao u događajima koji su doveli do njegovog hapšenja. Kevin Feige nagoveštava da se Moon Knight nalazi u budućim planovima za MCU, tako da bi on mogao preuzeti ulogu Ronina od Bartona i to može biti jedan od načina za njegovo uveđenje u superherojski univerzmu. 

9. Novi timeline u MCU 

Bartonovo preuzimanje uloge Ronina slično je redosledu događaja u stripovskom univerzumu. Oba se dešavaju nakon Civil War, ali pod drugačijim okolnostima. Sa nagoveštajima o Secret Invasion i sekvencijalnoj prirodi događaja u stripovima, možda ćemo dobiti bolji uvid u budućnost strukture MCU-a nakon Avengers: Endgame. 

10. Ronin izgleda više cool od Hawkeye-a 

Jedan od razloga zbog kojih bi Barton trebao da ostane Ronin je čisto estetski. Crni kostim sa žutim detaljima elegantniji. Ovaj kostim nosi određeno raspoloženje i ima značenje koje kostim koji nosi Hawkeye nema. Ronin odražava Bartonovo razmišljanje i promenu otkako smo ga poslednji put videli. Kostim Hawkeye za razliku od kostima Ronina nije stripovski precizan i dolazi bez dobro poznate maske. Roninov kostim koji smo videli u Endgame traileru je upravo kostim koji on nosi u 616 univerumu. 

Autor: Milidar Švonja

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x