Penzionisani superheroji ipak nisu izgubili svoje prepoznatljive crte ličnosti (FOTO)

0

Godine prolaze i naši superheroji stare. Koliko god oni bili otporni na metke i brži od svetlosti vreme je nešto što teče i ni oni ne mogu da ga zaustave. 

penzionisani superheroji stripblog

Da li ste se ikada zapitali kako bi izgledali superheroji kada bi ostarili? Ostarili, kako to mislite? Evo prošle godine je Supermen proslavio 80 godina postojanja, ove godine će i Betmen napuniti isto toliko godina, a ovaj prethodni će biti godinu stariji. Naši superheroji su zaista stari, iako se u pojedinim svojim pričama pokazuju kao srednjovečni ljudi oni zapravo treba da budu zaista starci, a ne da imaju tek po koju sedu dlaku.

Zato je svoj pribor za crtanje uzela u ruke ruska umetnica iz Perma, Lesia Guseva i obradovala ljubitelje superheroja izgledom njihovih junaka kao deka i baka. Ona je napravila seriju ilustracija pod nazivom “Penzioneri” koja nam olakšava da zamislimo naše superjunake kao stare ljude. 

Pročitajte: Na Rođendan: David Bowie u stripovima

U ovoj adaptaciji, Marvelovi, DC-jevi i Diznijevi junaci su otišli u više nego zasluženu penziju i sada mogu u njoj neometano da uživaju. Međutim, vidi se prema crtežima da nisu izgubili svoje crte ličnosti i da su i pored svih tegoba koje im donose stare godine ipak uspeli da održe svoje raspoloženje i vedrinu duha kakvu su imali kao pravi superheroji.

Pogledajmo kako Spajdermen hekla svoju paučinu, Supermen pleše sa infuzijom, a Fleš juri u invalidskim kolicima po hodnicima bolnice: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x