Sony gradi Spider-verse i najavljuje dva nova filma za 2020. (VIDEO)

0

Uprkos tome što su pre nekoliko godina Sony i Marvel Studios postigli dogovor oko toga da se Spiderman pojavi u MCU, to nije sprečilo Sony da počne sa razvijanjem svog superherojskog univerzuma, baziranog na likovima povezanim sa Spiderman-om.

sony gradi spider verse stripblog

Spider-verse je zvanično započeo ove godine izlaskom filma VenomUspeh filma koji je režirao Ruben Fleišerpredvođen sjajnim Tomom Hardijem u glavnoj ulozi, bio je pod velikim znakom pitanja kada je najavljeno da Spiderman neće imati nikakvu ulogu u priči o poreklu popularnog anti-heroja. Fanovi su priželjkivali neuspeh nadajući se da će Marvel Studios otkupiti prava na Spiderman-a od Sony-ja, kako bi najpopularniji marvelov superheroj i likovi koji ga okružuju imali sigurnu budućnost unutar MCU-a.

Pročitajte: Venom: “Na svojoj planeti ja sam luzer”

Ipak, uspeh Venoma u bioskopima dozvolio je Sony-ju da nastavi sa svojim planovima o izgradnji svog superherojskog sveta, najavljujući datume za nova dva ostvarenja koja stižu 2020. godine. Prvi će u bioskope stići 10. jula dok je drugi najavljen za 2. oktobar. Nisu najavljeni tačni naslovi, ali se pretpostalja da će u pitanju biti nastavak Venoma, a da će drugi film biti o Spiderman-ovom manje poznatom negativcu Morbius-u, za koga je potvrđeno da će ga glumiti Džared Leto, dok će film režirati Danijel Espinoza.

To nije jedini univerzum oko kojeg je Sony optimističan i na kome radi. Naime, animirani film Spider-Man: Into The Spider-Verse, koji u američke bioskope stiže 14. decembra, trebalo bi da dobije nastavak i još jedan spin-off film u kome će se raditi o ženskom Spiderman-u, popularnoj Spider-Gwen. Sony je počeo da traži ekipu koja će raditi na ovim filmovima. Animirani film Spider-Man: Into The Spider-Verse biće na repertoaru bioskopa Kombank dvorane od 13. decembra.

kombank dvorana stripblog
Bioskop Kombank dvorana pomaže tekstove autora

Entuzijazam ljudi iz Sony-ja je svakako za divljenje, ali ostaje pitanje hoće li Spiderman i likovi oko njega biti dovoljni za igradnju uspešne filmske franšize?

Autor: M. Š.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x