Venom je stigao u naš grad (VIDEO)

0

Venom je izmišljeni lik koji se pojavljuje u stripovima izdavačke kuće Marvel Komiks, obično zajedno sa Spajdermenom.

venom stripblog

Prvi poznatiji Venomov domaćin bio je Spajdermen

On je vanzemaljske amorfne vrste Simbiote, u tečnom stanju koji pronalazi svoju žrtvu, u vidu čoveka, uglavnom i tako obuzima njegovo telo radi svog opstanka. Nakon povezivanja sa domaćinom Simbiote daje čoveku nadljudsku moć i njegov oblik prelazi u oblik Venoma. venom stripblogOvakav lik je prvi put predstavljem u maju 1984. godine u The Amazin Spider-Man u vidu živog vanzemaljskog kostima, a prvo pravo, „lično“ pojavljivanje se desilo u tristotom broju The Amazin Spider-Man, čertiri godine kasnije.

Prvi poznatiji Venomov domaćin bio je Spajdermen, koji se kasnije uspeo osloboditi tog stvorenja, a Venom je takođe preferirao i Edija Broka.venom stripblog

Strip novinar i istoričar Majk Konroj govori da je Venomo nastao kao zamenski kostim za Spajdermena, a da je postao jedan od najvećih noćnih mora u Marvelovom univerzumu.

Originalnu ideju za novi kostim Spajdermena, koji će kasnije postati lik Venom, osmislio je čitalac Marvela iz Noridža, Ilinois, Rendi Šueler. Džim Šuter, glavni i odgovorni urednik Marvela, 1982. godine poslao je Šueleru pismom u kojem je naveo da je upoznat sa njegovom idejom i da je veoma zainteresovan, tako da su mu ideju kupili za 220 dolara.

Fim Venom od 4. oktobra u bioskopu Kombank dvorana

U četvrtak, 4. oktobra, u bioskopu Kombank dvorana, biće održano Muško veče, tematsko veče koje je namenjeno muškarcima, a gde su i dame dobrodošle. Posetioci bioskopa će moći da pogledaju film Venom. Početak projekcije je u 20 časova.

A prvih pedeset koji kupe ulaznice dobiće na poklon strip „Venom“.


Kada novinar Edi Brok u svojem istraživanju igrom slučaja postane domaćin vanzemaljskog stvorenja, on postaje Venom. Vanzemaljski oblik ga potpuno obuzima i oduzima mu slobodnu volju. Edi postaje svestan da pravila sada neko drugi diktira i da je svako opiranje uzaludno. Pored Toma Hardija, glumačku postavu pojačala je i prelepa Mišel Vilijams u jednoj od glavnih uloga, dok je za filmsku akciju zaslužan reditelj Ruben Flajšer, poznat po odličnom balansiranju između komedije i zabave.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x