Venom: “Na svojoj planeti ja sam luzer”

0

Simbiota je došla na zemlju, uvezena je, sama se nakačila, ma nije ni bitno, sada je tu. Ovaj vanzemaljski oblik traži svoju žrtvu, da je kao parazit zaposedne, ali on ne utiče na samo jedan deo njegovog tela, on mu menja i oblik.

venom stripblog

Prikaz filma “Venom” Rubina Flejšera prikazan u Kombank dovorani

Večito je gladan. Neizmerno jak, ali mora da pazi da mu neko ne ubije domaćina, inače ni njega više neće biti. 

-Edi, ti si luzer, ali i ja sam luzer na svojoj planiti…

Film “Venom” Rubina Flejšera premijerno je prikazan u 2D i 3D projekciji u četvrtak u Kombank dvorani, rađen je prema junaku iz stripova izdavačke kuće Marvel. Događaj je organizovan u Kombank dvorani kao “Muško veče” i podrazumevao je da prvih pedeset koji dođu dobiju i besplatan primerak stripa Venom.

Da podsetimo, Venom je izmišljeni lik koji se pojavljuje u stripovima izdavačke kuće Marvel Komiks, obično zajedno sa Spajdermenom.

On je vanzemaljske amorfne vrste Simbiote, u tečnom stanju koji pronalazi svoju žrtvu, u vidu čoveka, uglavnom i tako obuzima njegovo telo radi svog opstanka. Nakon povezivanja sa domaćinom Simbiote daje čoveku nadljudsku moć i njegov oblik prelazi u oblik Venoma. Ovakav lik je prvi put predstavljem u maju 1984. godine u The Amazin Spider-Man u vidu živog vanzemaljskog kostima, a prvo pravo, „lično“ pojavljivanje se desilo u tristotom broju The Amazin Spider-Man, čertiri godine kasnije.

Prvi poznatiji Venomov domaćin bio je Spajdermen, koji se kasnije uspeo osloboditi tog stvorenja, a Venom je takođe preferirao i Edija Broka.

Tako je i u filmu, baziranom samo na priči o Venomu. Naučnici iz organizacije “Lajf” otkrili su novo stvorenje pristiglo iz svemira, koje je u obliku tečnosti i ono traži svoje žrtve kako bi im zaposeo telo i upravljao njime. Poenta filma se možda i nalazi u Venomovoj rečenici “ja sam luzer na svojoj planeti”. Svakako je Marvel u sraradnji sa Sonijem i ovog puta napravio svojevrsan superherojski poduhvat, koji nije puko promovisanje jednog stripovskog junaka, već ima i smešno.

Zaista mora se priznati da su humoristične scene, u formi blic skečeva pun pogodak za ovakvu vrstu filma.

Samostalni film o Venomu najavljen je još 2007. godine, međutim nakon otkazivanja tog filma sa snimanjem novog se krenulo u martu prošle godine i za njega Soni poseduje autorska prava. Scenario su radili Džef Pinkner i Skot Rosenberg.

U glavnim ulogama su Tom Hardi, Mišel Vilijams, Riz Ahmed, film je snimljen 2018. godine, a kod nas je premijerno predstavljen prošle nedelje 04. oktobra, a svetska premijera je bila tri dana ranije.

kombank dvorana stripblog
Bioskop Kombank dvorana pomaže tekstove autora
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x