BOMBA: Džejson Aron je novi scenarista Nindža Kornjača

0

Bomba u strip industriji koja je brzo odjektnula je to da je Džejson Aron novi scenarista Nindža Kornjača.

BOMBA: Džejson Aron je novi scenarista Nindža Kornjača

Od juna, Džejson Aron će biti novi scenarista stripova o Nindža Kornjačama za izdavačku kuću IDW Publishing.

Debi Džejsona Arona održaće se s pričom na 10 stranica u specijalnom izdanju Teenage Mutant Ninja Turtles: Alpha #1, nakon čega će u julu biti objavljeno prvo izdanje novog serijala jednostavnog naslova Teenage Mutant Ninja Turtles, čiji će umetnici biti otkriveni u narednim sedmicama.

Tokom ove godine Nindža Kornjače će proslaviti i svojih jubilarnih 40 godina postojanja.

“Pokretanje nove serije stripova Teenage Mutant Ninja Turtles usred 40. godišnjice likova je očigledno posao iz snova u stripu”, rekao je Aron u izjavi. ,,Posebno za mene, klinca koji se zaljubio u Kornjače pre svih tih godina zahvaljujući originalnoj seriji Mirage Studios, kupio je te revolucionarne stripove čim su izašli, stripove koji su vas šutnuli u lice svojom akcijom prepunom odlučnosti i veličanstveno sirovim stavom. Ne mogu biti više počašćen i uzbuđen što ću dodati tom cenjenom nasleđu stripova koji vas šutnu u lice.”

Pročitajte: Šta je potrebno da biste podigli Mjolnir?

Scenarista je potom dao pregled onoga što će biti radnja njegove serije: «Što se tiče budućnosti, dete u meni želi da znate da možete očekivati malo staromodne tvrdoglavosti, mračnu atmosferu i svu tu akciju krckanja kostiju koju četiri mutirana braća nindže mogu doneti.”

Jason Aaron je bio jedan od vodećih pisaca Marvelovih stripova oko 15 godina, stvarajući duge cikluse priča likova kao što su Thor, Wolverine, Punisher i Avengers. Nedavno mu je istekao ekskluzivni ugovor s izdavačkom kućom, što je autoru omogućilo da napiše neke priče o Batmanu i Supermanu za DC Comics.

Teenage Mutant Ninja Turtles debitovale su 1984. godine u stripu koji su kreirali Kevin Eastman i Peter Laird, a objavila mala nezavisna izdavačka kuća Mirage Studios. Od 2011. IDW Publishing objavljuje njihove serije (kao i uspešne spin-offove kao što je The Last Ronin). Nadalje, izdavačka kuća je nedavno produžila ugovor sa Paramountom za izdavanje stripova.

Trenutna redovna serija posvećena likovima će se završiti u aprilu sa 150. izdanjem. Aron ne bi trebalo da uradi reboot serijala, već jednostavan relaunch, smešten u isti narativni univerzum kao i naslov koji je u toku.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x