Kako su Ktulua crtali Zerokalkare, Đipi i drugi (GALERIJA)

0

Kako Mit o Ktuluu izgleda na ilustracijama različitih poznatih strip autora?

Kako su Ktulua crtali Zerokalkare, Đipi i drugi (GALERIJA)

Na Lucca Comics & Games 2023, izdavač društvenih igara i minijatura CMON odaće počast mitu o Ktuluu kroz dve inicijative: statuom Ktulua od preko 800 kg koja je visoka 5 metara i deset ilustracija koje su kreirali strip crtači kalibra Zerocalcare, Gipi, Marco Checchetto, Giuseppe Camuncoli, Adrian Smith, Paul Bonner, Karl Kopinski, Marko Đurđević, Daniel Zrom i Paolo Parente.

Deset autorskih ilustracija činiće poseban portfolio pod nazivom Art From Beyond, koji će se ekskluzivno prodavati tokom Lucca Comics & Games 2023 u ograničenom izdanju od 250 komada (format 30,5 x 36,5), po ceni od 99 eura. Ilustracije će takođe biti reprodukovane na specijalnim besplatnim razglednicama, takođe dostupnim u CMON paviljonu u Lucca festivalu.

Pročitajte: Povratak Helblejzera

Stvoren 1920-ih od strane američkog pisca Hauarda Filipsa Lavkrafta, Ktulu je veličanstveno polubožansko biće koje boravi u izgubljenom gradu R’lyeh u stanju sna sličnom smrti, čekajući povoljnu astralnu konjunkciju koja će mu omogućiti buđenje. Debitovao je u romanu Zov Ktulua iz 1928. godine i kroz sve ove godine često je predmet raznih strip adaptacija.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x