Povratak Helblejzera

0

Džon Konstantin se vraća na stranice stripa u novom mini serijalu.

Povratak Helblejzera

DC Comics će 2024. godine u Sjedinjenim Državama objaviti Hellblazer: Dead In America, novi mini serijal od osam delova. U priču će se pored Helblejzera vratiti i kreativni tim koji je radio na poslednjem serijalu posvećenom liku, objavljenoj između 2019. i 2021. u liniji Sandman Universe i prekinutoj pre njenog prirodnog završetka: Si Spurrier kao scenarista, Aaron Campbell na crtežima i Jordie Bellaire kao kolorista.

Hellblazer: Dead In America će istovremeno biti deo i Black Label linije i Sandman Universe. U priči će se videti kako Konstantin pokušava da spreči da se pesak koji se nalazi u Dream-ovoj torbi iskoristi u zle svrhe.

“Hellblazer se vratio,” rekao je pisac Si Spurrier. „Između 2019. i 2021. godine, Aaron Campbell i ja smo zabežili lukavo putovanje Džona Konstantina kroz London. Strip u tih 13 brojeva vrvi od ljubavi, mržnje i ljutnje – ljutnje na stanje u svetu, ljutnje na stanje naših umova i naših života. Tih 13 izdanja bila su naša otrovna ljubavna pisma Konstantinima iz prošlosti, onom Murovom, Delanovom i Enisovom. To je bio najbolji posao koji smo ikada uradili. A onda je prestalo, na noti smrti i očaja, uz ogromnu žrtvu, kao što se dešava sa svim magijama. A sada se vratio. Jer žrtva se ne računa ako se ne može isplatiti. Jer čak i mrtve stvari mogu napraviti razliku.”

Pročitajte: Gart Enis će pisati stripove o Džejmsu Bondu

Ispod je sinopsis priče koju je objavio DC Comics, tri varijante naslovnica i neke nedefinisane stranice iz prvog izdanja serije:

U Hellblazer: Dead in America, Džon je još jednom izbegao smrt – ali njegovo srce više ne kuca, njegovo telo se raspada i kao on, njegov prijatelj Nat i njegov sin Noa su u bekstvu u Americi, traženi zbog ubistva. Naravno, za sve je Džon kriv, kao i uvek. Ali ispostavilo se da je Dreamu potrebna Džonova pomoć. Nešto strašno se ukorenilo u Americi i koristi pesak iz Dream-ovog džepa da nametne svoju volju. Ako ga Džon može sprečiti, možda bi mogao ovu uslugu pretvoriti u šansu da spasi sve njihove živote, ali će mu trebati pomoć nekoga s kim nije razgovarao godinama. Neko prema kome nije uvek bio… tako ljubazan. Neko… ili nešto…?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x