Dokumentarac o Stenu Liju stiže na Disney+ (VIDEO)

0

Dokumentarni film o stripovskom titanu Stenu Liju stiže na straming platformu Disney+.

Dokumentarac o Stenu Liju stiže na Disney+ (VIDEO)

Trejler za Disney+ dokumentarni film o Stenu Liju donosi snimke koji ispituju Lijevu karijeru i ulogu u stvaranju nekih od najvećih superheroja svih vremena.

Marvel je objavio službeni trejler za dokumentarni film, jednostavno nazvan Stan Lee, u kojem je prikazan detaljan pogled na život, karijeru i transformacijski uticaj voljenog urednika Marvel Comicsa na medije superheroja. Otvarajući sa Lijevim kratkim cameom u fimu Iron Man, trejler brzo prelazi na stvaranje te scene, pri čemu je režiser Džon Favro javno predstavio Lija svojoj ekipi kao “tvorca Iron Mana”. Odatle prelazi na snimak mlađeg Lija bez brkova i priči o njegovom detinjstvu, ljubavi prema čitanju i ličnom radnom duhu. Ovo uključuje i njegov pristup pisanju Marvelovih superheroja, nazivajući ih “vrstom ljudi kakvi bismo vi ili ja bili da imamo supermoć.”

Pročitajte: Ghost Rider može pobediti Hulka

Li, koji je preminuo 2018. u 95. godini, i dalje je jedna od najuticajnijih ličnosti u istoriji modernih stripova. Prvobitno se pridružio Marvelu, tada Timely Comics, 1939. godine, Li je na kraju postao urednik kompanije i tokom 1960-ih pomogao je u stvaranju više žanrovskih superheroja zajedno sa slavnim umetnicima poput Džeka Kirbija i Stiva Ditka. Lijevi likovi uključuju Fantastičnu četvorku, Spider-Mana, Neverovatnog Hulka i X-Men, a svi oni ne samo da će revolucionalizovati žanr superheroja, već će dobiti brojne adaptacije na televiziji, animaciji i akcionim filmovima, uključujući Marvel Cinematic Universe koji je u toku. Rani zaštitni znak MCU filmova bila su Lijeva kameo pojavljivanja, koje je nastavio raditi dokle god je mogao.

Dokumentarni film o Stenu Liju na Disney+ streaming platformu stiže 16. juna-

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x