Ghost Rider može pobediti Hulka

0

Uprkos Hulkovoj ogromnoj veličini i snazi, Ghost Rider može okončati život Brusa Banera ako je zadovoljen jedan uznemirujuć uslov.

Ghost Rider može pobediti Hulka

Hulk je možda najjači superheroj u Marvelovim stripovima, ali može lako da izgubi kada se suoči sa Ghost Riderom. Marvelov Duh osvete je jedna od retkih osoba koja bi mogla srušiti velikog zelenog titana.

Marvelov univerzum je ispunjen moćnim entitetima. Kada se izgubi u svom besu, Hulk je sposoban za ogromne nivoe uništenja. Čitavi gradovi su ugroženi kada je Brusu Baneru najgore, a to je upravo razlog zašto su ga Iluminati proterali nakon što je napao Las Vegas tokom priče “Planet Hulk”. Međutim, Hulk je uspeo da pobegne iz egzila i vratio se na Zemlju, spreman da se osveti onima koji su ga izdali. Hulk je bio besniji nego što je ikada bio i bilo je malo, ako ih je uopšte bilo, heroja koji su mogli da ga zaustave.

U Ghost Rider #13 Daniela Waya i Javiera Saltaresa, Johnny Blaze pokušava odvratiti Hulka od njegove destruktivne misije, samo da bi bio napadnu od strane zelenog titana. Ghost Rider i Hulk započinju ozbiljnu borbu, pri čemu svaka strana daje sve od sebe. Na drugom mestu, borbu promatraju Doctor Strange i Mister Fantastic. Kada Reed pita da li Blaze zaista ima šanse, Strange potvrđuje da ima, rekavši da je njegova moć “bezgranična”. Ghost Rider pokreće brutalni napad na Hulka, ali Baner uspeva da izdrži paklenu vatru Duha osvete. Doktor Strange dolazi do jezivog zaključka, koji kaže da napad Ghost Ridera nije uspeo jer on samo osvećuje nevine, što pripadnici Iluminata u velikoj meri nisu.

Pročitajte: Marvel menja naslov filma Kapetan Amerika 4 zbog teorije zavere

Ovo ima smisla, budući da su Ghost Rideri blagoslovljeni moćima kao što je Penance Stare, sposobnošću da nateraju kriminalce da osete bol svojih žrtava. Ali Hulk u svom svom divljanju zapravo nije povredio nevine ljude. Njegov bes se obično izliva na svet uništavanjem predela i zgrada, ali retko gomile nevinih ljudi. Osim toga, Hulku je zaista učinjena nepravda kada je proteran u svemir, tako da je Brus bio nevin kog je trebalo osvetiti. Ipak, Strange je odlučan u svom uverenju da bi Ghost Rider mogao srušiti Hulka, posebno ako je ikada izgubio kontrolu i slučajno ubio nekoga.

Neki su uspeli izbeći moć Penance Stare, kao što su Punisher ili Thanos. Ali oni ne žale zbog svojih postupaka. Hulka, s druge strane, podstiče bes, i ako bi neko mrzeo Hulka jer je ubio nedužnu osobu, to bi bio Brus Baner. Ali to kajanje dalo bi Ghost Rideru sve što mu je potrebno da porazi Hulka. Uprkos sirovoj snazi ovog diva, Blaze je domaćin entiteta koji je srušio bića koja se po moći nadmeću s Hulkom. Hulk može biti oprezan kada je reč o njegovim destruktivnim izlivima besa. Ali sve što je potrebno je smrt jedne osobe koja to ne zaslužuje da bi Ghost Rider konačno stao na kraj Hulku.

Korišten materijal sa portala Screenrant

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x