Novi izdavač: Mali, a toliko su već dali

0

Znate da volim da prikazujem izdanja za „koja niko nikada nije čuo“? Tako i sada. Predstavljam Vam beogradski dvojac bez kormilara koji uspeva da uspešno plovi po morima domaćeg stripa.

novi izdavač stripblog

novi izdavač

Bio sam presrećan kada sam njihovo prvo izdanje uspeo da nabavim preko jednog kupoprodaj-nog sajta. Da, znao sam da postoji, međutim nigde nisam našao ni deo podataka o prodajnim mestima. Tiho rade i ne eksponiraju se. Crtač Goran Milutinović i scenarista Dragan Tomović, komšije i drugari „čitavog života“, generacija koja se razume i nemuštim jezikom. Do sada su objavili čak 4 albuma iz serijala „Sjaj i senka Nemanjića“: „Nemanja”, „Carigrad”, „Barbarosa” i „Dolina jorgovana”. Kolorni albumi sa mat plastificiranim koricama. Da ne bude zabune, njihova želja ne staje samo na našu teritoriju. O svom trošku preveli su i odštampali prvu knjigu („Nemanja”) na ruski, engleski, francuski i nemački. A prva dva albuma („Nemanja” i „ Carigrad”) su odštampani i na latinici. Kuriozitet je da su korice urađene samo u jednoj, ćiriličnoj varijanti tako da morate i da pogledate unutrašnjost albuma ne bi li znali koji album želite da posedujete.

Pročitajte: Novi noir strip o Osvetnicima

Drugi kuriozitet: od albuma „Barbarosa”ovaj dvojac je dobio saglasnost da se ovaj strip može koristiti kao „dodatno nastavno sredstvo za predmet Istorija za šesti razred osnovne škole i odgovarajuće razrede gimnazije i stručnih škola”!

Treći kuriozitet: Ne samo albumski, već su se našli i na kioscima (priznajem – nisam ni na jednom kiosku primetio to izdanje).

Skromni i nenametljivi. Zaslužuju da ovako pokušam i da ih izreklamiram. Pogledajte i njihov sajt: www.sjajisenka.rs

Autor: Vladimir Topalovački, Strip vesti

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x