Marvel menja naslov filma Kapetan Amerika 4 zbog teorije zavere

0

Marvel najavljuje novi naziv filma Kapetan Amerika 4.

Marvel menja naslov filma Kapetan Amerika 4 zbog teorije zavere

Marvel Studios je objavio da četvrti film o Kapetanu Americi, koji bi trebao biti objavljen u maju 2024. godine, više neće nositi naslov New World Order već Brave New World.

Promena dolazi nakon kontroverze koju je izazvao prethodni naslov: izraz “novi svetski poredak” se posljednjih godina povezivao pre svega sa pristalicama američke desnice i teoretičarima zavere, koji veruju da je zavera moćnika koji planiraju da stvore jednu vladu koja će vladati celim svetom i uništiti individualne slobode. Štaviše, teorija s antisemitskim implikacijama, s obzirom na to da implicira da Jevreji tajno drže vlast nad svetom.

Pročitajte: Supermen nije prvi DC-ijev superheroj

Marvel Studios još nije dao objašnjenje razloga za promenu naslova novog filma Kapetan Amerika u Brave New World, ali se pretpostavlja da je to povezano s kontroverzom i teorijama zavere.

U režiji Julijusa Onaha i scenarija Malcolma Spellmana i Dalana Mussona, kao i samog reditelja, Captain America: New World Order, u glavnoj ulozi će biti Sam Wilson (glumi ga Anthony Mackie), koji je preuzeo ulogu Kapetana Amerike u TV seriji The Falcon and the Winter Soldier. Ostali članovi glumačke ekipe su Danny Ramirez (Hoaquin Torres/Falcon), Carl Lumbly (Isaiah Bradley), Tim Blake Nelson (Samuel Sterns/Leader), Shira Haas (Sabra), Harrison Ford (Thaddeus “Thunderbolt” Ross) i Liv Tyler (Betty Ross).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x