Kako je došlo do prve post-credit scene u Marvelovim filmovima?

0

Post-credit scene su nešto što je izuzetno prepoznatljivo kada su u pitanju Marvelovi filmovi.

Kako je došlo do prve post-credit scene u Marvelovim filmovima?

Još od prvog Marvelovog filma, Iron Man iz 2008. godine, post-credit scene su postale nezaobilazan deo svih Marvelovih filmova. One su u mnogome poslužile kao tie-in za neki sledeći Marvelov film i pomogle da se zna da su svi ti filmovi povezani unutar jednog velikog filmskog univerzuma.

U prvom filmu o Iron Man-u, post-credit scenu obeležilo je prvo pojavljivanje Semjuela L. Džeksona kao Nika Fjurija u kojoj je najavio okupljanje superherojskog tima Osvetnika i rođenje Marvelovog filmskog univerzuma.

Scenarista Brajan Majkl Bendis otkrtio je u jednom intervjuu kako je zapravo došlo do post-credit scene sa Nikom Fjurijem.

U to vreme, glavni pisac stripova Marvel Comics-a, Bendis je imao zadatak da u roku od nekoliko sati napiše rečenicu koju je Nik Fjuri trebao uputiti Toniju Starku u toj prvoj istorijskoj after-credist sceni u filmu Iron Man. Nakon što je prisustvo Semjuela L. Džeksona je tajno potvrđeno u poslednjem trenutku:

“Moje sećanje je: ‘Piši sve što ti padne na pamet’. Koliko god to dobro zvučalo, ostao sam budan celu noć. Bilo je kao spisateljska slagalica. Napisao sam par stranica. Napisao sam sve ozbiljne stvari koje su mi pale na pamet i sve gluposti koje su mi padale na pamet”, ističe Bendis.

To je takođe bilo zato što su početne indikacije bile vrlo malo detaljne, s obzirom na to da Nik Fjuri očigledno nije bio u prvobitnom planu: „Potreban nam je Nik Fjuri da najavi Osvetnike“. “Nisu mi to rekli. Rekli su mi: „Nik Fjuri se pojavljuje u fimu. Šta će da kaže?” priseća se scenarista.

Pročitajte: Jim Lee je novi predsednik DC Comics-a

Prema Bendisu, među predloženim šalama koje su mu pale napametu su se opcije kao što su: «Put the armor down», «Welcome to the Avengers», «I’m here to shut you down. You closed. No more Iron Man», «Let’s talk about the Avengers Initiative» and «Take that fucking armor off…» (poslednje je referenca na film Zmije u avionu u kome takođe glumi Semjuel L. Džekson).

Na kraju je izbor producenta Kevina Feigea i Marvel Studija za prvu post-credt scenu pao je na rečenicu «Let’s talk about the Avengers Initiative». „To je očigledno bio pravi izbor“, kaže Bendis. “Bio je to trenutak, jer ništa nije bilo potvrđeno. Mnogo bi stvari moralo da se odvije kako treba da bi se dogodio film Osvetnici.“ Kada je film izašao, postalo je očigledno da je u tom momentu rođen Marvelov filmski univerzum.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x