Kako je Betmen postao zli Green Lantern

0

U multiverzumu beskonačnih mogućnosti, Betmen je jednako lako mogao postati negativac umesto heroj.

Kako je Betmen postao zli Green Lantern

U jednom od alternativnih univerzuma, Brus Vejn je došao u posed prstena moći Green Lanterna i tada je otkrivena njegova mračna priroda.

Mladi Brus Vejn je došao u kontakt s prstenom moći Green Lanterna, ali umesto da je moćno oružje otvorilo put herojstvu, ono je otkrilo mračniju stranu Brusove ogromne snage volje. Brusovo posrnuće rezultovalo je tako da je posao negativac Dawnbreaker i to je jedan od najmračnijih preokreta u mitologiji Green Lantern-a.

U glavnom DC univerzumu, nakon što je Džo Čil ubio roditelje Brusa Vejna, Brus je pobedio strah od Čila i krenuo za njim. Ovo je bila prekretnica u istoriji alternativnog univerzuma. Za Brusa, koji je još uvek dete, prevladavanje parališućeg straha od čoveka koji je ubio njegove roditelje značilo je da ima ogromnu snagu volje. To mu je dalo pravo da nosi prsten Green Lantern-a.

Međutim, mladi Brus Vejn je bio toliko obuzet mržnjom i besom da je pretvorio prsten u nešto monstruozno. Sada osnažen najvećim oružjem u svemiru, Brus je nameravao da ubije Džoa Čila. Programiranje prstena spriječilo ga je da koristi smrtonosnu silu, ali Brusova volja je bila dovoljno moćna da prevaziđe ograničenja prstena. Čak i u tako mladoj dobi, dominirao je prstenom koji je nosio i u suštini ga prisilio da ubije Džoa Čila.

Pročitajte: Toni Stark postoji u DC-ijevom univerzumu

Kao Green Lantern svog sektora, Brus je krenuo u ubilački pohod, a njegova tuga i mržnja su ga motivisali da nemilosrdno ubija kriminalce. Međutim, njegova ubistva nisu bila ograničena samo na kriminalce, već i na policiju koja je pokušala da sarađuje s njim. Njegovi postupci doveli su do intervencije Čuvara (Guardians), koji su regrutovali ceo kontingent raznih Lanterna da silom uzmu Brusov prsten.

U sukobu koji je usledio, Brus je ubio i Lanterne i Čuvare i postao Batman the Dawnbreaker, agent haosa, tame i smrti. Ovo je bilo jedinstveno u mitologiji Lanterna. Brus je uzeo prsten moći Green Lantern-a i pretvorio ga u oružje za masovno uništenje.

Ovo se desilo u priči Dark Days, Skota Snajdera i Grega Kapula.

Korišten materijal sa portala CBR.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x