Proklizavanje na motoru u Akiri je najkultnija scena iz animea (VIDEO)

0

Akira je nesumnjivo jedna od najuticajnijih mangi svih vremena.

Proklizavanje na motoru u Akiri je najkultnija scena iz animea (VIDEO)

U animiranom filmu Akira, adaptacijom istoimene mange Katsuhiroa Otomoa, koji je i režirao istoimeni film iz 1988. godine, posebno je poznata i kultna scena, proklizavanje Kanede na njegovom motoru, koja je više puta citirana i evocirana od strane mnogih drugih autora i u njihovom radu na raznim animiranim projektima.

Više od trideset godina nakon izlaska dugometražnog filma, omaži toj sceni nastavljaju da se ponavljaju i sada su brojni. U videu ispod, ti omaži Akiri su sakupljeni i prikazani hronološkim redom, počev od animirane serije o Batmanu iz 1992. preko Nindža Kornjača, Pokemona, Zvezdanih ratova, do Simpsonovih.

Pročitajte: Ceo One Piece u jednom izdanju

Akira je manga koja je serijalizovana u Japanu između 1982. i 1990. godine, delo je koje je Katsuhiro Otomoa učinilo jednim od najuticajnijih japanskih crtača i reditelja ikada, pored toga predstavlja trenutak prekretnice za svu naučnu fantastiku. proklizavanje

Priča je smeštena u zamišljenu 2019. godinu, nakon što je prošla trideset i jedna godina od izbijanja Trećeg svetskog rata, a Neo-Tokio, novi grad izgrađen nakon uništenja Tokija, je distopijski megalopolis na ivici kolapsa i u rukama bandi motociklista. Ostalo je još godinu dana do otvaranja Olimpijskih igara, čiji je stadion paravan za eksperimente koji se sprovode nad ljudima. Kaneda i Tetsuo, dvojica tinejdžera nalaze se u vrtlogu događaja koji vode ka totalnom uništenju planete zemlje.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x