Ceo One Piece u jednom izdanju

0

Grčki konceptualni umetnik Ilan Manouach kreirao je specijalno izdanje mange One Piece.

Ceo One Piece u jednom izdanju

Grčki konceptualni umetnik Ilan Manouach napravio je ogromno izdanje One Piece u kome su prikupljena 102 tankobona mange Eičira Ode.

Ogromna knjiga koja uključuje 21.540 stranica, ukoričena je ručno, veličine je 12×18,5 cm, teška 17 kilograma, dugačka 80 centimetara i upakovana je u kartonsku kutiju. Izdanje je štampano u 50 primeraka i može se kupiti putem interneta za priličnu sumu od 1,900 eura.

Pročitajte: “Planetes” – Gde su granice ljudskih mogućnosti?

Ilan Manouach je umetnik grčko-belgijskog porekla koji se poslednjih godina istakao konceptualnim radovima usmerenim na istraživanje stripa u njegovim narativnim mehanizmima i ulozi koju preuzima u društvu. Manouach dekonstruiše, revidira i reinterpretira stripove koji su ušli u popularnu maštu sveta, stvarajući dela koja mešaju pop art i istraživanje medija.

U prošlosti, Manouach je napravio još nekoliko konceptualnih radova pored ove divovske One Piece knjige, kao što je verzija Mausa u kojoj su svi likovi mačke, verzija Štrumpfova u kojoj su sve boje, osim bele, zamenjene nijansama plave. Međutim, Manouachova glavna kreacija je verovatno Shaperreader, taktilni sistem koji služi da narativna dela kroz slike budu dostupna i slepim ili slabovidnim čitaocima.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x