“Reptors”: Suočavanje besmrtne rase sa smrtnošću!

0

Vreme, kada se njihovom kraljevstvu bližio kraj, kada su se pripadnici besmrtne rase susreli sa smrtnošću, doneto je na krilima brata i sestre Reptorsa.

reptors stripblog

reptors

Prikaz stripa “Reptors” scenarita Žana Difoa i crtača Enrika Marinija u izdanju System comicsa

Nekada davno, rasa vampira je shvatila da je evaluirala i da im već dobro poznata oružja poput sunčeve svetlosti, belog luka ili krsta ne mogu ništa. Vođe ovog, velikog plemena su na svom sastanku potegle pitanje o promeni navika kojima su robovali pripadnici tog soja i u neku ruku ugrozili njihovu prirodu. Vampiri uživaju u svojim hajkama na ljude i ispijanju njihove krvi, mada nekima od njih se prohtelo da taj poredak naruše i pokore ljudsku rasu, umesto da je ubijaju. Njegova deca Drago i Kamila su pokušali da osvete oca i ponovo uspostave tradicionalni poredak.

Povezano: “Noar Burleska” – Stara, krimi priča u novom pakovanju”

Kada je počela serija ubistava viđenih ljudi u gradu, dvoje inspektora su primetili nešto, sve žrve su imale cistu iza desnog uva i svakome je, nakon ubistva cista bila probodena identičnim šiljkom koji je ostao u žrtvi kao potpis. Viki Lenor i Spiaći, inspektori koji su radili na seriji čudnih ubistava lako su shvatili da se radi o bićima koji nisu od ljudske sorte iako dosta podsećaju na nju i da ubice poseduju određene sposobnosti koje se ne mogu povezati sa ljudima. “Tvoje kraljevstvo je osuđeno na smrt” je natpis koji su ubice ostavljale iza sebe kao još jedan potpis svojih radnji.

  • reptors stripblog
  • reptors stripblog

Radnja stripa “Reptors” Žana Difoa i Enrika Marinija, dvojice fenomenalnih autora koji potpisuju mnoge naslove, donosi drugačiju priču o vampirskoj rasi. Ovde se vidi hijerarhija vampirskih odnosa i razdori koji oni imaju između sebe, a pored toga je scenario obogaćen i tom evolucijom rase, koja se čini i potrebnom jer vekovima priče o vampirima počinju i završavaju se isto. I zato je četvorodelno delo “Repotors” posebno, veoma dinamično, sa savremenim crtežom, superherojskog dojma.

Strip je nastao 1998, a Dargaud ga je završio sa objavljivanjem 2003. godine, dok je System comics u Srbiji počeo objavljivati ovaj strip 2005, a završio ga 2010. promenivši nekoliko prevodilaca. Prvi broj prevela je Kristina Marković da bi sledeća dva Marko Stojanović i poslednji Branislav Glumac.

reptors stripblog

Enrika Marinija prepoznajemo po Betmenu, ali i novom ostvarenju Noar Burleska, dok je Žan Difo najpoznatiji po stripu Murena, a radio je i na stripovima Konkvistador, Tugovanka za izgubljenim pustarama, Šuma djevica, serijal Džin i drugima. Difoa su objavili mnogi domaći izdavači pored System comicsa, Dakrwood, Phoenix press, Makondo, Fibra, Čarobna knjiga…

“Reptorsi” su jedan horor strip pun erotskog naboja likova i eksplicintih scena ubistava i seksa. Pravo uživanje u nadahnutoj, zanimljivoj, kreativnoj i ne preterano zapletenoj radnji.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x