“Zatvorske priče”: Zatvor pomračenog uma i duše

0

“Zatvorske priče” je knjiga koja obuhvata tri kratka dela na temu pomračenosti uma i duše.

zatvorske priče stripblog

Za Igora Hofbauera kažu da je novi otac crnog stripa, što svakako može da se potvrdi ako je suditi po knjizi “Zatvorske priče” objavljenoj od strane Fabrike knjiga u šestom broju edicije Studio strip 2009. godine.

Pročitajte: “Šaka”: Psihodelična priča jednog “električnog mrava”

Knjiga sadrži tri različite priče “Olympia story”, “Band za kojeg niste čuli” i “Moja zatvorska priča”. U sva tri naslova preovlađuje metaforički zatvorska tema. Prva i najduža priča je govori o muzičkoj divi čiji hitovi su bezvremeni, dok sa druge strane mlade pevačice i zvezde u usponu nestaju brzo nakon što se pojave i više se za njih i ne zna. Ova priča je nekako i najmanje metaforička jer se zapravo vrti oko horor kriminalne priče koja u sebi sadrži veoma zanimljiv zaplet, uz fantastične elemente.

Sa druge strane, “Moja zatvorska priča” je urađena svakako u prenesenom značenju, jedne ljudske duše koja je zarobljena u svetu vlastitog uma i ne zna za spoljašnji svet.

zatvorske priče stripblog

Igor Hofbauer (1974, Zagreb) je autor velikog broja plakata za koncerte i ostale kulturne sadržaje u zagrebačkim klubovima “Močvara”, “Kset”… Slike mu se nalaze u hodnicima puležanskog Rojca. Stripove objavljuje uglavnom u “Komikazama”. Aktivno učestvuje u eksperimentalnim strip radionicama širom sveta. Album “Zatvorske priče” prvobitno je objavljen u Hrvatskoj, u izdanju Otompotom.*

Jedno veoma interesantno štivo za ljubitelje tamnih radnji obavijenim velom pomračenog uma.

*Izvor sajt Fabrike knjiga

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x