Džejms Gan objašnjava zašto Henri Kevil više nije Supermen

0

Džejms Gan je tek nekoliko meseci na čelu filmskog studija DC, ali se već pokazao kao ličnost koja se ne suzdržava od oštrih komentara na račun prethodnog menadžmenta.

Džejms Gan objašnjava zašto Henri Kevil više nije Supermen

Na marginama najave novih filmskih i televizijskih projekata DC Comics-a, Džejms Gan i Piter Safran – producent sa kojim reditelj deli menadžment studija, odgovarali su na pitanja grupe novinara, uključujući Hollywood Reporter i Variety, takođe iznoseći neke kritike na račun prethodnog menadžmenta i baratanja sa ekranizacijama DC-ijevih naslova.

„Kao što svi znaju, istorija DC-a je prilično zbrkana. “To je jebeni nered”, rekao je Gan otvoreno na konferenciji za novinare. “Podelili su svoju intelektualnu svojinu svakome ko im se nasmešio. Postojao je Arrowverse, zatim DCEU/DC bioskopski univerzum, koji se u jednom trenutku podelio na Ligu pravde Zeka Snajdera i Džosa Vedona. U jednom trenutku postojali su Supermen i Lois, a zatim Reevesverse, mnogo različitih stvari. Čak smo i mi, kada smo radili Suicide Squad i seriju Peacemaker, bili druga industrija.”

Povodom promene glumca za Supermena, za koga su se mnogi nadali da će ga i dalje igrati Henri Kevil (koji se pojavio u sceni u filmu Black Adam), Džejms Gan je bio kategoričan, rekavši da je „Henri sjajan, ali je mnogo puta zeznut od strane prethodnog menadžmenta i sve je to jako zbrkano. Novi Supermen ne može biti Henri iz nekoliko razloga.” Čini se da je jedan od razloga starost: Gan je zapravo smislio mlađu verziju Supermena koja bi trebalo da ima oko 25 godina.

On je naglasio da studio nije otpustio Henri Kevila, već da Henri nikada nije ni bio angažovan.

,,Za mene se radi od tome koga ja želim da angažujem kao Supermena i koga filmski stvaraoci koje imamo žele da angažuju kao Supermena. Za mene, za ovu priču koju imam na umu, to nije Henri”, ističe Gan.

Pročitajte: James Gunn najavio nove DC filmove i serije

Džejms Gan je takođe kritikovao praksu da se više brine o ispunjavanju datuma objavljivanja filma nego o kvalitetu istog (ovo bi objasnilo zašto su saopšteni datumi samo dva nova filma, Superman: Legacy i Batman II Meta Rivsa). „Nećemo uložiti stotine miliona dolara u film gde je scenario samo delimično napisan, a ostatak se završava dok snimate film“, rekao je Gan. „Video sam da se to dešava mnogo puta i uvek je nered. Mislim da je to glavni razlog pada kvaliteta filmova u odnosu na pre dvadeset-trideset godina“.

„Svaka priča će imati drugačiji ukus“, takođe najavljuje Džejms Gan. „U tome je lepota. Priče su jedinstvene i svaka će predstavljati individualni izraz svojih autora. Ali mi nismo glupi. Neće svi reditelji biti srećni. Jer ako nešto nije u redu, bićemo spremni da vam to iskreno kažemo…”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x