Amazon pravi seriju po stripu Kriminal Eda Brubejkera i Šona Filipsa

0

Juče smo najavili da će strip Palp poznatog strip dvojca Eda Brubejkera i Šona Filipsa dobiti film u režiji Toma Makartija.

Amazon pravi seriju po stripu Kriminal Eda Brubejkera i Šona Filipsa

Strip serijal Kriminal koji su kreirali Ed Brubejker i Šon Filips će dobiti seriju u produkciji Amazona.

Prema izveštajima Deadline-a, obično veoma pouzdanog izvora, projekat bi trebalo da napiše direktno Brubejker, koji će takođe biti i izvršni producent. Vest dolazi ndugo nakon najave filmske adaptacije stripa Palp, grafičkog romana Brubejkera i Filipsa u režiji Oskarovca Toma Makartija.

Pročitajte: Strip “Palp” Eda Brubejkera i Šona Filipsa dobija film u režiji Toma Makartija

Kriminal je jedan od najpoznatijih i najvažnijih noir stripova u poslednjih 20 godina koji su napravili Brubejker i Filips. Izdavao ga je od 2006. do 2011. Marvel Comics pod etiketom Icon u vlasništvu kreatora, a sastoji se od šest priča. Svaki tom priča zasebnu priču, ali se protagonisti epizoda kreću u istom zamišljenom svetu Center Sitija, posećuju isti bar i dele zajedničku istoriju dve generacije kriminalaca. Godine 2015. serijal se preselio u Image Comics koji je od tada objavio specijalno izdanje, a potom i novu serijal.

Kriminal je osvojio pet Ajznerovih nagrada tokom godina, uključujući tri za najboljeg scenaristu (2007, 2008, 2010), jednu za najbolji mini serijal (2012) i jednu za najbolji novi serijal (2007).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x