Koji je najprodavaniji strip u Francuskoj u 2022. godini?

0

Kompanija za potrošačku analitiku GfK/Livres Hebdo objavila je izveštaj o 50 najprodavanijih knjiga u Francuskoj za 2022. godinu, a stripovi su zauzeli veliki deo liste.

Koji je najprodavaniji strip u Francuskoj u 2022. godini?

Na listi najprodavanijih knjiga u 2022. godini u Francuskoj nalazi se čak 18 stripova/mangi, što je popriličan podvig.

Simbolizujući novu dinamiku tržišta knjiga, na listi 50 najboljih knjiga za 2022. dominiraju stripovi i mange. Ova lista odražava glavne trendove na izdavačkom tržištu poslednjih godina i obuhvata ukupno 11,7 miliona prodatih primeraka. Dok je opšta književnost i dalje dominantna kategorija, stripovi i mange se trajno etabliraju u Top 50.

Najprodavaniji naslov u Francuskoj u 2022. godini je zapravo strip ‘Svet bez kraja’ čiji je scenarista Žan-Mark Jankoviči, a crtač Kristof Blen. Strip koji je objavljen u oktobru 2021. godine od strane izdavačke kuće Dargaud je tokom 2022. godine prodat u 514.000 primeraka kako procenjuje kompanija GfK/ Livres Hebdo.

Pročitajte: Sandokan – Nikad završeni strip Huga Prata

Susret velikana francuskog stripa Kristofa Blena sa Žan-Markom Jankovičijem, uglednim stručnjakom za energiju i uticaja čoveka na klimu, rezultovao je projektom koji govori o akutno aktuelnoj temi koja se tiče svih nas. Ovo inteligentno i jasno napisano delo, koje nije lišeno humora, koje u ritmu poglavlja objašnjava šta naša planeta trenutno proživljava i kakve bi posledice, koje već uočavamo, mogle biti…

Drugi stripovi koji su dominirali francuskim tržištem u 2022. su serijal Arapin budućnosti, kao i Blejk i Mortimer, dok su se među mangama istakli Naruto, One Piece, Spy X Family i Demon Slayer.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x