Iza blindiranih vrata: Kako se čuva najskuplji strip na svetu?

0

Da li znate kako se čuva strip vredan 5,3 miliona dolara?

iza blindiranih vrata stripblog

iza blindiranih vrata

U prvoj polovini 2022. godine pisali smo o strip izdanju koje je ponelo titulu najskupljeg stripa ikada, a to je Supermen broj 1. koji je prodat za neverovatnih 5,3 miliona dolara.

Pročitajte: Superman #1 prodat za neverovatnih $5.3 miliona

Titula ‘najskuplji strip ikada’ ikada ponovo je pripala Supermenu, nakon što ga je Spajdermen svrgnuo sa trona krajem 2021. godine. Na aukciji održanoj početkom 2022. godine kopija stripa Superman #1 sa ocenom 8.0 prodata je za neverovatnih $5.3 miliona. 

Godinama se Supermenovo prvo pojavljivanje u Action Comics #1 smatralo svetim gralom strip kolekcionarstva. Ovo izdanje je držalo titulu najskupljeg stripa kada je kopija sa ocenom 8.5 dostigla cenu od $3.2 miliona. Novi rekord je postavljen u septembru 2021. kada je Amazing Fantasy #15, strip u kome se po prvi put pojavio Spajdermen, prodat za $3.6 miliona, a Action Comics #1 je pao na drugo mesto. 

Sada je na Instagramu putem profila Coins prikazan snimak kako vlasnik ovog neverovatno skupog strip izdanja čuva svoj primerak.

Svakako je neverovatno videti strip iza blindiranih vrata, čuvanog kao najverdnije blago, ali cena za koju je plaćen prevazilazi cenu Bugatija, tako da i nije toliko čudno što je strip dospeo iza šifre 🙂

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x