NAJSKUPLJI STRIP IKAD! – Superman #1 prodat za neverovatnih $5.3 miliona

0

Na nedavnoj aukciji strip Superman #1 prodat je za rekordnu sumu novca čime je postao najskuplji strip ikada prodat.

NAJSKUPLJI STRIP IKAD! - Superman #1 prodat za neverovatnih $5.3 miliona

Titula ‘najskuplji strip ikada’ ikada ponovo je pripala Supermenu, nakon što ga je Spajdermen svrgnuo sa trona krajem prošle godine. Na nedavno održanoj aukciji kopija stripa Superman #1 sa ocenom 8.0 prodata je za neverovatnih $5.3 miliona. 

Godinama se Supermenovo prvo pojavljivanje u Action Comics #1 smatralo svetim gralom strip kolekcionarstva. Ovo izdanje je držalo titulu najskupljeg stripa kada je kopija sa ocenom 8.5 dostigla cenu od $3.2 miliona. Novi rekord je postavljen u septembru 2021. kada je Amazing Fantasy #15, strip u kome se po prvi put pojavio Spajdermen, prodat za $3.6 miliona, a Action Comics #1 je pao na drugo mesto. 

Međutim, nova aukcija vratila je Supermena na vrh. Naime, CGC je objavio da je privatna aukcija održana u januaru 2022. na kojoj je primerak stripa Superman #1 prodat za sumu od 5.3 miliona dolara. CGC takođe potvrđuje da je ovaj primerak ocenjen ocenom 8.0 za očuvanost i da su samo 4 primerka ovog izdanja ocenjena ocenom većom od 6.0. Prodavac i kupac su ostali anonimni.

Pročitajte: Prvi broj Kapetana Amerike prodat za preko $3 miliona

Neverovatno je da strip, bilo koji strip može da donese 5 miliona dolara. Tolika suma novca znači da Superman #1 nije samo najskuplji strip ikada prodat, već jedna od najskupljih knjiga takođe. CGC pretpostavlja da je uticaj stripova u oblasti televizije i filma verovatan uzrok tome da retka strip izdanja sve češće dostižu neverovatne cene.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x