Prvi broj Kapetana Amerike prodat za preko $3 miliona

0

Redak primerak stripa Captain America Comics #1, u kome se ovaj superheroj pojavio po prvi put, prodat je na aukciji za preko $3 miliona.

Na aukciji Heritage Auctions, održanoj 7. aprila, prvi broj Kapetana Amerike sjajne očuvanosti prodat je za 3,120,000 dolara.

Licitacija je započeta cenom od $1.8 miliona i odmah je skočila na $2.2 miliona da bi na kraju došla do konačne cifre od  $3,120,000. Ovo prvi broj Kapetana Amerike čini četvrtim najskupljim stripom ikada. 

Captain America Comics #1 iz 1941. godine stvoren je od strane Džoa Sajmona i Džeka Kirbija i predstavlja prvo pojavljivanje legendarnog Kapetana Amerike, kao i prvo pojavljivanje Bakija Barnsa, koji će kasnije postati Zimski Vojnik, a i prvo pojavljivanje Kapetanovog dugogodišnjeg neprijatelja, Crvene Lobanje.

Strip koji je prodat na aukciji ocenjen je ocenom 9.4 za očuvanost.

Pročitajte: Ko je bio omiljeni DC-ijev superheroj Stena Lija?

Marvel je takođe postavio još jedan aukcijski rekord sa Kapetanom Amerikom na Heritage’s Comics & Comic Art Signature Auction. Jedna stranica stripa Tales of Suspense #59 iz 1964. koja predstavlja Kapetanov prvi solo poduhvat u Srebrnom dobu, prodata je za 630.000 dolara, što je najveća cena ikad plaćena za neki originalni rad Džeka Kirbija.

I druga Marvelova izdanja su prodata po visokim cenama. Prvi broj Fantastične Četvorke iz 1961. godine Stena Lija i Džeka Kirbija prodat je za $1,5 miliona. U pitanju je još jedan izuzetno očuvan primerak sa ocenom 9.2.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x