Raspisan konkurs za Ukrštene umetničke rezidencije iz oblasti stripa u 2022. godini

0

Francuski institut u Srbiji, Grad Pančevo, Agencija KomunikArt i Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska) raspisali su konkurs za Ukrštene umetničke rezidencije u oblasti stripa za 2022. godinu.

ukrstene umetnicke rezidencije stripblog

U okviru ovog programa biće podržana dva stripska projekta u vidu umetničke rezidencije strip autorke/autora iz Srbije u Angulemu (Francuska) od 20. oktobra do 20. decembra 2022. godine, kao i francuske strip autorke/autora koji će boraviti u Pančevu (Srbija) u oktobru 2022. godine. Konkurs je otvoren od 6. aprila do 6. maja 2022. u ponoć, a imena dobitnice/dobitnika biće objavljena 1. juna 2022. godine na sajtu Francuskog instituta u Srbiji. 

Pročitajte: Marti Misterija u novoj Zlatnoj Seriji #37 – Omaž tridesetim

Dobitnica/dobitnik stipendije iz Srbije boraviće u Kući autora u Angulemu, gde će na raspolaganju imati opremljen smeštaj i atelje tokom trajanja rezidencije, a a projekti koji se razvijaju u toku umetničke rezidencije biće predstavljeni na izložbi organizovanoj u okviru Nova Festivala u Pančevu u oktobru 2022. godine. Kuća autora je integralni deo Međunarodnog centra za strip i ilustraciju, koji u svom sastavu ima i Muzej stripa, izložbene galerije, arhiv, specijalizovanu biblioteku, Centar za dokumentaciju, knjižaru i bioskop. Od svog nastanka 2002. godine do danas Kuća autora ugostila je više od trista mladih talenata ili renomiranih stvaralaca iz Francuske i širom sveta.

ukrštene umetničke rezidencije stripblog

Detaljne propozicije konkursa i formular za prijavu dostupni su na internet strani: http://www.institutfrancais.rs/ukrstene-umetnicke-rezidencije-iz-oblasti-stripa/  Za dodatne informacije, kandidati/kinje se mogu javiti putem e-mail adrese rezidencije@komunikart.rs (za Srbiju)maisondesauteurs@citebd.org (za Francusku).

Ovom prilikom vas molimo da prosledite poziv onima koje bi konkurs mogao da zanima, ili objavite informaciju putem vama dostupnih kanala komunikacije.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x