Den Riba: Kako je Betmen dočekao Novu godinu (strip)

0

Umetnost Dena Riba zagospodarila je internetom putem društvenih mreža kojim se promovišu.

den riba stripblog

Ovaj umetnik uradio je mnoštvo različitih ostvarenja na polju animacije, a dobitnik je i cenjenih nagrada. Ove godine je Instagram profil The Smell of Comics objavuo kratku priču – Batman Adventures Holiday Special, No. 1 sa kolorom Brusa Tima.

Pročitajte kratki strip kako je Betmen proveo praznike i dočekao Novu godinu:

Početkom 1939. godine, uspehom DC-evog superheroja Supermena u „Action Comics-u“ podstakao je urednike da nastave sa stvaranjem takvih heroja. Kao odgovor, Bob Kejn osmislio je „The Bat-Man“. Kejn je rekao da su na stvaranje karakteristika i izgleda lika uticali film poput Zoro, Leonadro da Vinčijev dijagram ornitopera, leteće mašine sa velikim krilima koja pokreće mašinu i film The Bat Whispers iz 1930. godine.

Bil Finger se pridružio u radu Bobu Kejnu 1938. godine. Pisac i prodavac obuće sreo se sa Kejnom na zabavi, a Kejn mu je kasnije ponudio posao.

-Imao je ideju o liku zvanom Batman, i voleo bi da vidim crteže. Otišao sam kod Kejna, i on je nacrtao lik koji je izgledao poput Supermana sa nekim, kao crvenkastim čarapama, verujem, sa čizmama … bez rukavica… sa malom domino maskom, ljuljajući se na konopcu. Imao je dva kruta krila koja su virela iza njega, izgledala su kao krila šišmiša. A ispod njega je bio veliki znak … BATMAN, prisećao se prvog izgleda Betmena Finger.

Prvi put se Betmen pojavio u 27. broju „Detektiv komiksa“ u maju 1939. godine. Njegov autor, Robert Kejn je umro 3. novembra 1998. godine.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x