Kako su se Marvel i DC zamalo trampili sa superherojima

0

Verovali ili ne, Marvel i DC su se 90-ih umalo trampili sa superherojima.

Kako su se Marvel i DC zamalo trampili sa superherojima

Marvel i DC su se zamalo trampili sa superherojima, pa je tako jedan Osvetnik zamalo postao član lige pravde i obrnuto.

Tokom velikog Marvel/DC krosovera 90-ih, mnogo se govorilo o tome da bi se priča mogla završiti sa ogromnim preokretom koji bi uzdrmao obe izdavačke kuće, jer se skoro završila razmenom moćnih superheroja. Do dogovora nikada nije došlo, ali ispostavilo se da je to bilo više od pukog čavrljanja i bila je prava diskusija između vodećih ljudi Marvela i DC-a.

U intervjuu za GamesRadar iz 2021. godine, bivši član DC-a Paul Levitz otkrio je da je bilo razgovora o zameni Marvelovih i DC-ijevih likova tokom krosovera DC-a i Marvel-a. Iako je priznao da razgovori možda nisu trajali više od jednog sastanka i priznao logističke poteškoće zamene heroja, ideja je imala neku osnovu. Pisac Ron Marz rekao je da su u pitanju bili She-Hulk i Martian Manhunter, jer su oba lika bila “suvišna” u svom univerzumu – pošto je već postojalo više Hulkova, a J’onn J’onzz je bio veoma sličan Supermenu. Marz je rekao da su se diskusije desile, a pisci su pokušali da zamisle da se priča završava razmenom heroja sve dok pravna odeljenja u DC-u i Marvelu nisu prenela koliko će biti teško realizovati razmenu ovih superheroja.

Pročitajte: Kako su Batman i Iron Man bankrotirali u 2022.

She-Hulk i Martian Manhunter su oboje voljeni likovi, ali u svojim timovima, posebno 90-ih kada je izašao DC protiv Marvela, često su bili gurnuti po strani kada su u pitanju glavne uloge. Razmena im je mogla dati novu ulogu u potpuno drugačijem univerzumu. Dok je trampa likova propala, Marz je priznao da bi bila „dobra zabava“ da se dogodi zamena za She-Hulk i Martian Manhuntera, ali nije bio siguran „šta je moglo da se uradi“ da se to zaista i dogodi. Kao što je Marz rekao, bilo bi zabavno videti kako se She-Hulk pridruži Ligi pravde, a Martian Manhunter Osvetnicima.

Na kraju krajeva, dobro je za oba lika što se razmena nikada nije dogodila. She-Hulk je ponovo postala glavni heroj u Marvel univerzumu i imala mnoge kvalitetne strip serijale, a nedavno se pojavljuje i u MCU igranoj seriji. U međuvremenu, DC univerzum bez Martian Manhuntera, ključnog igrača u Ligi pravde bi bio dosta drugačiji i nepotpun.

Međutim, ne može se poreći da bi potencijalna razmena likova između She-Hulka i Marsovskog lovca na ljude zauvek promenila strip, jer predstavlja jedan od najvećih ‘Šta bi bilo kad bi bilo’ momenata u istoriji stripa.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x