Kako su Batman i Iron Man bankrotirali u 2022.

0

Iron Man i Batman su u 2022. godini potpuno bankrotirali.

Kako su Batman i Iron Man bankrotirali u 2022.

2022. godina bila je teška čak i za ultra bogate superheroje poput Batmana i Iron Mana koji su u stripovima bankrotirali. Oba superheroja su poznati po tome što su nepristojno bogati u stripovima, ali sada se to promenilo. To bogatstvo je često tačka zapleta i okidač u mnogim pričama o ovim superherojima.

Batman i Iron Man, odnosno, Brus Vejn i Toni Stark su svoje bogatstvo stekli preko svojih roditelja. Tomas i Marta Vejn su bili vredni radnici, ali su i sami nasledili bogatstvo od svojih roditelja, pogotovo Tomas Vejn koji dolazi iz loze koja je bogata generacijama. Hauard Stark je bio sjajan pronalazač koji je masno profitirao od ratova i ugovora sa državom. Kao takvi, Brus Vejn i Toni Stark odrastali su okruženi bogatstvom i uticajem, u velikim vilama i sa moćnim ljudima – i iako će obojica na kraju postati superheroji, ni Brus ni Toni nisu osetili bol od gladi, niti beskućništvo.

U Invincible Iron Man #1, koji je napisao Džeri Dugan, a nacrtao Huan Frigeri, bogatstvo Iron Man-a se smanjilo nakon velike potrošnje u kojoj je kupovao svako destruktivno oružje od velike kompanije za trgovinu oružjem. Dok je njegova misija da uništi tu kompaniju bila uspešna, Iron Man-u jedva da je ostalo novca – a kada mu je dom uništen u čudnoj nesreći, on u očajanju izlazi na ulice prekida trezvenost, počinje da se opija po pabovima i onesvešćuje po ulicama i smeću.

Pročitajte: Da li je Pikaču ikad imao crn rep ili je to posledica Mandelinog efekta?

Batman takođe više nije milijarder, iako je njegova situacija malo drugačija. Lucijus Foks sada kontroliše Brusovo bogatstvo, a vlada pazi na svaki peni; ne može ga lako vratiti i Brus ne može da ga iskoristi za finansiranje svojih aktivnosti u borbi protiv kriminala. Batman se nešto lakše nosi sa gubitkom statusa milijardera nego Iron Man, ali poenta i dalje stoji da su dva najbogatija izmišljena lika u stripovima izgubila većinu (ako ne i sve) od svog bogatstva.

Ljudi koji žive u 2022. više ne gledaju na milijardere na isti način; Nejednakost u prihodima i ekonomija koja je u padu ozbiljno utiču na živote svih osim milijardera, koji naizgled odbijaju da mrdnu prstom da pomognu…

Korišten materijal sa portala Screenrant

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x