Tarantino izjavom uvredio glumce u Marvelovim filmovima

Kventin Tarantino nikad nije bio osoba koja se plaši kontroverznih izjava.

Tarantino izjavom uvredio glumce u Marvelovim filmovima

Posle Martina Skorsezea i Frensisa Forda Kopole, Kventin Tarantino se takođe pridružio listi zapaženih filmskih stvaralaca koji u negativnom kontekstu govore o Marvelovim filmovima. Tarantino je podigao prašinu i potkačio glumce u Marvelovim filmovima izjavom da oni nisu prave filmske zvezde.

,,Konkretno, što se tiče Marvelovih filmova, ne volim ih. Nimalo. Ne mrzim ih. Ali ih ne volim. To su jedine stvari koje se snimaju i to su jedine stvari koje, čini se, izazivaju bilo kakav entuzijazam. Dakle, sada sam ja predstavnik jedne kinematografske ere. Nema mnogo mesta ni za šta drugo. To je moj problem. To je problem reprezentacije”, istakao je Tarantino.

„Deo Marvelizacije Holivuda je da imate sve ove glumce koji su postali poznati igrajući ove likove“, dodao je Tarantino. „Ali oni nisu filmske zvezde. Jel tako? Kapetan Amerika je zvezda. Tor je zvezda. Nisam prva osoba koja je ovo rekla. Mislim da je to rečeno milion puta, ali u ovim franšizama likovi postaju zvezde.”

Pročitajte: Tarantino otkriva koji MCU film bi voleo da režira

Među prvima koji su odgovorili Kventinu Tarantinu našao se Simu Liu, glumac koji tumači lik Šang-Čija: „Da se Tarantino i Skorseze jedini pitaju nešto u Holivudu, ja nikada ne bih imao priliku da glumim u filmu vrednom 400 miliona dolara. Divim se njihovoj filmskoj genijalnosti. Oni su izvanredni autori. Ali ne mogu da se rugaju ni meni ni bilo kome drugom. Nijedan filmski studio nije ili će ikada biti savršen. Ali ponosan sam što radim sa studijom koji je uložio velike napore da poboljša raznolikost na velikom platnu, stvarajući heroje koji inspirišu ljude u svim zajednicama, svuda. Voleo sam i Zlatno doba Holivuda, ali to doba je bilo užasno belačko.”

Pristalice Kventina Tarantina su odmah izvukle video iz 2018. u kojem je Entoni Meki, glumac koji glumi Sema Vilsona/Falkona u Marvelovim filmovima, u suštini rekao iste stvari kao i Tarantino: „Nema više filmskih zvezda. Entoni Meki nije filmska zvezda, Fakon je filmska zvezda. I to je bizarna stvar. Prvo su bili Tom Kruz, Vil Smit, Stalone i Švarceneger. Išli ste u bioskop da vidite Staloneov film. Išli ste da vidite Švarcenegerov film. Sada idite da vidite X-Mene. Dakle, evolucija superheroja je označila smrt filmskih zvezda.”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x