Stiže TV serija o Kortu Maltezeu koju piše Frenk Miler

Legenda američkog stripa, Frenk Miler, biće idejni tvorac, scenarista i producent na TV seriji o Kortu Maltezeu, popularnom mornaru Huga Prata.

Stiže TV serija o Kortu Maltezeu koju piše Frenk Miler

„Kao dečak, prvi put sam video Kortove stripove na Zabranjenoj planeti u Njujorku.. Onda sam, tokom svojih putovanja, otkrio novo izdanje u knjižari u Rimu. Crtež je bio tako ekspresivan i tako smeo da kao da je odskakao od običnog novinskog stripa. Oduvao me je poput uragana. Bilo je puno magije i romantične avanture. Za mene je to bilo kao da mi pokažeš moć stripa gde različiti jezik nije velika prepreka. Od tada sam postao obožavalac Korta Maltezea”, ističe Miler. kortu

U produkciji i distribuciji Studio Canal, TV serija Corto Maltese će imati prvu sezonu sastavljenu od šest jednosatnih epizoda. Specijalne efekte radiće Fil Tipet (šest nominacija i dve Oskara za Povratak Džedaja i Park iz doba jure).

TV serija će biti inspirisana karipskim avanturama o Kortu Maltezeu, uz neophodne izmene scenarija. Radnja će se dešavati na Karibima i u Centralnoj Americi, a biće i nekih „istorijskih“ likova iz stripova. Početak prve epizode biće omaž Baladi o slanom moru, prvoj priči o Kortu.

Za ovu priliku, kompanija Cong koja poseduje autorska prava na Korta objavila je i sinopis početka serije po scenariju Frenka Milera:

POVEZANO: Zašto se Korto Malteze pominje u Betmenu i drugim DC stripovima?

Nakon što je pokušao da kupi čamac za izlazak na more, Korta Maltezea hapse vojnici Belize Citija po naređenju nekoga na čije je prste Korto nagazio. Vojnici vezuju Korta za splav i ostavljaju ga da pluta vučenog Golfskom strujom. Oni znaju da će ga to odvesti na more, omogućavajući mu sporu i bolnu smrt pod nemilosrdnim tropskim suncem. Raspućin je na čudesan način spasao Korta i ovaj ponovo se našao između dva suprotstavljena nagona: s jedne strane, on ima zlatnu priliku da izbegne posledice svojih nedela i pobegne, ali s druge strane takođe je iskušavan odvažnošću nove avanture.

On je nitkov koji ume da razgovara sa bogovima. Kao i Uliks, on nema pojma koji svet otkriva tokom svog putovanja. I to je svet pun magije i užasa. Serija će početi krupnim planom Korta. Kako se radnja odvija, kamera će uvek biti fokusirana na Kortovo lice jer, citirajući Rejmonda Čendlera: On je heroj, on je sve.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x