Preminuo je Džejson Dejvid Frenk, originalni zeleni rendžer

0

Džejson Dejvid Frenk, glumac i majstor borilačkih veština, poznat po ulozi originalnog zelenog Moćnog rendžera, Tomija Olivera, se ubio u svojoj 49. godini.

Preminuo je Džejson Dejvid Frenk, originalni zeleni rendžer

U nedelju 20. novembra poslepodne, na društvenim mrežama su počele da se šire vesti da je Džejson Dejvid Frenk preminuo. Nakon brojnih žamora i objava na društvenim mrežama, Frenkova menadžerka, Džastin Hant, potvrdila je njegovu smrt za TMZ. Izvori sa “direktnim saznanjima” navode samoubistvo kao uzrok smrti glumca.

Frenk je rođen u Kovini, Kalifornija, 4. septembra 1973. Pridružio se ekipi Mighty Morphin Power Rangers u ulozi Tomija Olivera/Zelenog rendžera otprilike na trećini prve sezone serije 1993. godine. Zeleni rendžer je prvobitno prikazan kao negativac, jer je Tomiju isprala mozak Rita Repulsa, poznati negativac iz serije i okrenula ga da se bori protiv drugih moćnih rendžera. Međutim, Ritina čarolija je na kraju prekinuta, a Tomi se kasnije pridružio timu heroja.

Prvobitno, Frenk je trebalo da se pojavljuje kao Tomi Oliver u seriji samo u ograničenom broju epizoda, pri čemu je lik efektivno ‘odstranjen’ iz serije kada su moći Zelenog rendžera uništene. Međutim, lik Tomija pokazao se toliko popularnim među fanovima Moćnih rendžera da scenaristi i reditelji na kraju nisu imali izbora osim da vrate Frenka. Kao takav, Tomi Oliver je ponovo rođen kao Beli rendžer.

Pročitajte: POWER RANGERS: Svi kostimi Moćnih rendžera!

Čak i nakon što je bio zeleni rendžer i beli rendžer, Frenk je nastavio da igra Tomija Olivera još mnogo godina, a lik je takođe postao Crveni Zeo rendžer, Crveni Turbo rendžer i Crni Dino rendžer. Čak je i igrao Lorda Drakona, negativnu verziju Tomija Olivera u alternativnoj stvarnosti, u trejleru za BOOM! studios serijal stripova Power Rangers: Shattered Grid.

U tom pogledu, Frenk drži rekord kao glumac sa najviše pojavljivanja u različitim inkarnacijama televizijske franšize o Moćnim rendžerima, pojavio se u 257 epizoda. Osim što je igrao Tomija Olivera u sve tri sezone serije od 1993. do 1996. godine, Frenk se pojavio u sezonama Alien Rangers, Power Rangers Zeo, Power Rangers Turbo, Power Rangers Wild Force, Power Rangers Dino Thunder, Power Rangers Megaforce i Power Rangers Super Ninja Steel u periodu od 1996. do 2018. Štaviše, Frenk je tumačio Tomija Olivera u dva dugometražna filma: Mighty Morphin Power Rangers: The Movie iz 1995. godine i Turbo: A Power Rangers Movie iz 1997. godine. Takođe je snimio i kameo scenu za filmski reboot iz 2017. godine.

Džejson Dejvid Frenk je bio prvi heroj mnogim pripadnicima generacija rođenim 90-ih kako na ovim prostorima tako i širom sveta i tako ostavio neizbrisiv trag na legiju obožavalaca franšize o Moćnim rendžerima.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x