POWER RANGERS: Svi kostimi Moćnih rendžera!

0

Kaže se da odelo ne čini čoveka, a to je definitivno tačno kada su u pitanju superheroji, ali svakako, odela pomažu u prepoznavanju ovih junaka i stvaranju mitova o njima.

Moćni rendžeri su deo pop-kulture širom sveta, a bili su legendarni i na našim prostorima, naročito kada je reč o prvoj sezoni iz 1993. godine.

Pročitajte: “Moćni Rendžeri” (2017): Junaci na kojima su odrastale generacije iz 1990-ih u novom ruhu! (VIDEO)

Moćni rendžeri su bili popularni u stripovima, filmovima, ali i serijama, iako su mnogi serijali, naročito kada je filmski program u pitanju, bili veoma loše rađeni, međutim popularnost ovih junaka je nupitna. Ako se može izraziti sumnja u kvalitet radnje i specijalnih efekata, kostimi ovih boraca protiv vanzemaljskih oblika na Zemlji su postali legendarni.

Kostimi u serijama o Moćnim rendžerima

1. Mighty Morphin Power Rangers (1993)

U prvoj sezoni ove serije samo je Tomi imao zeleni kostim, sa epoletama, tačnije nekom vrstom naramenica ili prsluka, ali je kasnije postao beli rendžer i baš ova kombinacija je ostala kao najzapamćenija i najlegendarnija, a pre svega zbog toga što su rendžeri u redovnim serijama stripova i mnogim specijalima nosili baš ovaj kostim, sa romboidima na odelima i kacigama nalik na bajkerske, samo sa ocrtanim ustima.

2. Ninja Quest (1995)

Potpuni nindža izgled, svi rendžeri su u kimonima, u bojama tog rendžera i sa maramama na glavi, bez kaciga.

3. Mighty Morphin Alien Rangers (1996)

Jednostavniji dizajn i sjajnije odelo, sa kacigama nalik na bajkerske u potpunosti. Kao oruže ova skupina rendžera nosi mačeve.

4. Power Rangers Zeo (1996)

Zeo serijalu iz 1996. godine Moćni rendžeri imaju identičan izgled kaciga kao i u prvom serijalu, sa ocrtanim ustima, ali sa staklom na kacigama u oblicima značajnim za konkretan lik i njegovu moć.

5. Power Rangers Turbo (1997)

Nešto modifikovanija verzija kostima, kao u Zeo i prvom serijalu, ali ovoga puta, uz različita oružja koja nose likovi, poput prvog serijala, samo što su sada oruža mnogo modernija i za to doba urađena futuristički.

6. Power Rangers In Space (1998)

Veoma slični kostimi prvom serijalu, samo što ovoga puta imaju srebrnog rendžera u ekipi, a i žuti rendžer je dobio svoju suknjicu.

7 Power Rangers Lost Galaxy (1999)

U serijalu Lost Galaxy vraćen je izgled sličan prvim rendžerima, samo bez romboida već sa cik-cak linijom.

8. Power Rangers Lightspeed Rescue (2000)

Rendžeri sa pištoljima zadenutim za pojaseve, poput pravih rendžer u Teksasu, sa zobljenim kacigama, bez ocrtanih usta, ali je zadržana suknja za roze rendžera.

9. Power Rangers Time Force (2001)

U seriji Time Force iz 2001. godine roze rendžer nosi suknju, ocrtana su usta na kacigi, imaju romboide, ili slične znake na prsima, ali su im kacige crne, sa bojama odgovarajućih rendžera na očima.

10. Power Rangers Wild Force (2002)

Kacige u ovom serijalu izgledaju nalik na životinje koje daju snagu rendžerima, tako da se u ovom serijalu vratila ta crtica priče, najsličnije su onima iz prvog serijala, ali roze rendžer iako nosi suknju, ipak ima više beo nego roze kostim.

11. Power Rangers Ninja Storm (2003)

Iako se ovaj serijal zove Ninja Storm ipak rendžeri nekako izgledaju nalik na srednjevekovne vitezove, a ne na nindže…

12. Power Rangers Dino Thunder (2004)

Cik-cak linije i romboidi, šapa na grudima i suknja na žutom rendžeru, uz pištolje i mačeve…

13. Power Rangers S.P.D. (2005)

U S.P.D seriji se mešaju boje na kostimima, uglavnom sa crnom bojom, ali rendžeri, izgledaju kao galaktički ratnici, što je u duhu same priče.

14. Power Rangers Mystic Force (2006)

Mystic Force donosi još jednu verziju kostima sa oblicima životinja koje daju snagu rendžerima, ali ovoga puta rendžeri imaju plaštov, a plavi i roze rendžer imaju suknje.

15. Power Rangers Operation Overdrive (2007)

Operation Overdrive serija iz 2007. godine ponovo donosi kacige sa delom oko usta, ali ovoga puta nisu ocrtana usta, već nekoliko crtica, na prsima imaju znak kompasa, a belog rendžera zemanjuje srebrni, sa epoletama, dok roze i žuti rendžer i nose suknje.

16. Power Rangers Jungle Fury (2008)

U ovom serijalu samo žuti rendžer nosi suknju, a u postavi se nalazi ljubičasti rendžer, dok maske podsećaju na izgled Šredera iz Nindža kornjača.

17. Power Rangers RPM (2009)

Savremeni izgled sa tregerima, mobilnim telefonima i pištoljima. 

18. Power Rangers Samurai (2012)

Potpuno drugačiji prikaz Moćnih rendžera u serijalu Samurai iz 2012. godine. Pored mačeva kao standardnog oružja, japanska slova su postavljena na kacigama likova, a pantalone su im crne boje, dok roze i žuti rendžer imaju suknje.

19. Power Rangers Megaforce (2013)

U serijalu Megaforce, pored suknji na dva standardna rendžera za ovaj odevni predmet, vratile su se čuvene kacige sa ocrtanim ustima, i generalno imaju izgled sličan onome iz prve sezone, a od oružja nose pištolje. 

20. Power Rangers Super Megaforce (2014)

U nastavku prethodnog serijala Super Megaforce, pantalone su crne, a kacige izgledaju malo zaobljenije i bez usta.

21. Power Rangers Dino Charge (2015)

Interesantan izgled rendžera sa cik-cak linijama, jednom epoletom na levom ramenu i kacigama sa ušicama, poput onih iz prvog serijala…

22. Power Rangers Ninja Steel (2018)

U ovom serijalu, koji je nedavno objavljen pored trake preko levog ramena i krsta, tačnije plusa na kacigama, nošenja mačeva, pored roze rendžera, suknju nosi i srebrni rendžer. 

Odelo definitivno ne čini heroja, ali mu svakako daje notu prepoznatljivosti…

POGLEDAJTE I OVO: 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x