“Moćni Rendžeri” (2017): Junaci na kojima su odrastale generacije iz 1990-ih u novom ruhu! (VIDEO)

0

Generacije su odrastale na Moćnim Rendžerima, gledale su ih bez ijednog treptaja oka, sa mnogo pažnje ih oponašali. Čekalo se nestrpljivo da počne čuvena melodija “Go, go Power Rangers!” koja nam je nagoveštavala početak akcije omiljenih ljunaka.

moćni rendžeri stripblog

Prikaz filma “Moćni Rendžeri” (2017)

Danas postanak Moćnih Rendžera možemo gledati i u novom ruhu, pošto je 2017. godine snimljen film “Moćni Rendžeri” u režiji Dean Israelitea, po scenariju John Gatisa i njegovih pomoćnika. Film je baziran na priči “Power Rangers” Haima Sabana i Shuki Levya.

Za razliku od ranijih Rendžera, zapravo serije “Moćni Rendžeri” iz 1993. godine (do 1999), koji su bili najlošijeg mogućeg kvaliteta specijalnih efekata, sa plišanim igračkama u ulozi zastrašujućih čudovišta i stvorenja koja su pretila čovečanstvu, ovaj novi film je pre svega, radnja je dinamičnija, a specijalni efekti su na vrhuncu.

Pročitajte: Moćni Rendžeri i Nindža Kornjače se konačno sreću u stripu

Priča počinje uništenjem starih Rendžera, starih u smislu prve ekipe kojoj je pripadao Zordon, kasnije vođa i strateg Moćnih Rendžera, Alfa, ali i Rita Repusla, koja je takođe bila Rendžer, ali je izdala tu ideju zbog želje za moć i tako se okrenula protiv svojih dotadašnjih saboraca.

U savremeno doba, grupa tinejdžera, mladića i devojaka, koji su uglavnom bili pod prismotrom policije zbog nedela koja su učinili pronalazi u jednom rudniku novčiće koji nose ogromnu snagu i koji im daju velike sposobnosti. 

Zordon i Alfa ove tinejdžere obučavaju i spremaju za borbu protiv Rite, koja se vratila na Zemlju kako bi pronašla kristal koji joj je neophodan da postane najmoćnija na celoj planeti. Ona uz pomoć zlata i plemenitih metala pravi svoje potčinjeno stvorenje Goldara s kojim uništava grad u potrazi za kristalom. Naravno, kako bi osujetili taj plan, Redžeri uzimaju učešće u borbu.

Zanimljivo je gledati junake detinjstva dece iz devedesetih godina, u novim odelima, savremenim, specijalnim efektima i novom tehnologijom. 

Uloge u ovom filmu su tumačili Dacre Montgomery kao Jason – Crveni Rendžer, Naomi Scott kao Kimberly – Roze Rendžer, RJ Cyler kao Billy – Plavi Rendžer, Luid Lin kao Zack – Crni Rendžer, Becky G kao Trini – Žuti Rendžer, Elizabeth Banks kao Rita Repulsa. Glas Zordonu daje Bryan Cranston, Alfi 5 Bill Hader.

Priča odiše starim vremenima, budi nostalgiju generaciji iz ne tako srećnih godina. Svakako, ovaj film može da podstakne neke kasnije generacije da istražuju stripovski opus Rendžera, a poznavajući njihove kriterijume teško da bi im se verzija Moćnih Rendžera iz 1990-ih dopala. 

Rendžeri su bili bitan segment odrastanja tokom 1990-ih zato što je u to doba, neimaštine, rata i sankcija, bilo potrebno nekako izvesti decu iz svakodnevnog stresa, nešto što će ih ohrabriti i razonoditi. Upravo su to činili ovi maskirani junaci.

Film “Moćni rendžeri” je praktično detinjstvo u novom odelu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x