Neobjavljeni strip o Miraclemanu izlazi posle 30 godina (GALERIJA)

0

Marvel Comics je 19. oktobra počeo da objavljuje The Silver Age, drugi ciklus priča o Miracleman-u.

Neobjavljeni strip o Miraclemanu izlazi posle 30 godina (GALERIJA)

Miracleman, u našem narodu poznat i kao Čudotvorac, Nila Gejmena i crtača Marka Bakingema, prekinut je 1993. godine zbog bankrota izdavačke kuće Eclipse. Nakon toga su usledile pravne bitke za autorska prava na ovaj lik i on je na kraju završio u vlasništvu Marvel Comics. miraclemanu

Prva dva poglavlja The Silver Age Miracleman-a su nedavno objavljena u novom obliku u kojem je Bakingem potpuno re-dizajnirao crtež stripa. Treće, potpuno neobjavljeno poglavlje o Miraclemanu, biće dostupno čitaocima 28. decembra.

,,Ovaj scenario je napisan pre 30 godina i nikada nije objavljen. Tako je oslobađajuća ova mogućnost da pred publiku iznesemo nove priče o Miracleman-u, po prvi put nakon tri decenije”, izjavio je Gejmen.

Za tu priliku, Marvel Comics je objavio i nekoliko promotivnih tabli:

Pročitajte: Flešov kostim je plagijat…

Miracleman, prvobitno nazvan Marvelman, nastao je 1953. godine, a stvorio ga je Mik Anglo za izdavačku kuću Len Miller & Son, da bi ga 1982. godine ponovo pokrenuo Alan Mur sa izdavačkim kućama Quality i Eclipse, da bi ga nakon Mura rad na serijalu nastavio Nil Gejmen. Nakon bankrota Eclipse-a i pravnih peripetija , prava na lik otkupio je Marvel Comics, koji je od 2014. godine ponovo objavio postojeće priče Mura i Gejmana, sa namerom da objavi i neobjavljena poslednja poglavlja sage i dovesti Miracleman-a u Marvel univerzum.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x